Arena'da Trabzonspor fırtınası!

Trabzonspor Galatasaray'ı sahası TT Arena'da 1-0 mağlup etti.

Arena'da Trabzonspor fırtınası!
Sabah'ta yer alan habere göre Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasında gülen taraf, konuk ekip oldu.

Oldukça çekişmeli geçen maçın 17. dakikasında N'Doye'nin attığı golle öne geçen Trabzonspor, bu skoru maçın sonuna kadar korudu.

Galatasaray takımının atakları karşısında başarılı bir savunma ortaya koyan Trabzonspor, Türk Telekom Arena'dan 3 puan ayrıldı.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 10'a çıkarırken, Galatasaray ise 17 puanda kaldı.

Ligde gelecek hafta Trabzonspor sahasında Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Galatasaray ise Adana deplasmanına gidecek.

GALATASARAY YENİLGİYLE TANIŞTI

Galatasaray, Trabzonspor önünde bu sezonun ilk yenilgisini yaşadı.

Geride kalan 7 haftada 5 galibiyet ve 2 beraberlik alarak tüm maçlarından puan çıkaran sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor karşısında mağlubiyeti önleyemedi.

Sarı-kırmızılı ekip, Türk Telekom Arena'daki son mağlubiyetini, geride kalan sezonun 32. haftasında yine 1-0'lık sonuçla Beşiktaş'a karşı almıştı.

GALATASARAY'DA SİSTEM SON BÖLÜMDE DEĞİŞTİ

Karşılaşmanın son bölümüne girerken aradığı golü bir türlü bulamayan Galatasaray'da sistem değişikliğine gidildi.

Teknik direktör Riekerink, maçın 69. dakikasında Sneijder ve Cavanda'yı çıkarıp, yerlerine Josue ile Sinan Gümüş'ü oyuna soktu ve 4-5-1 sisteminden, 3-5-2 sistemine geçti.

Hollandalı çalıştırıcı, son 20 dakikada Podolski ile Eren Derdiyok'u çift forvet olarak oynattı ancak sarı-kırmızılı ekip aradığı golü bulamadı.

RİEKERİNK, ZEKİ YAVRU'YA SİNİRLENDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Trabzonsporlu futbolcu Zeki Yavru'nun yerde kaldığı pozisyonu inandırıcı bulmayarak sinirlendi.

Maçın 62. dakikasında Zeki Yavru, Bruma'nın müdahalesiyle sakatlık yaşarken, oyuncunun süre çalmak için yerde yattığı düşüncesiyle tepki gösterdi.

Yedek kulübesinde çıkarak Zeki Yavru'nun olduğu bölüme doğru ilerleyen Hollandalı teknik adam, yerden kalkması yönünde el işaretleri yaptı. Riekerink'i maçın dördüncü hakemi Tolga Özkalfa sakinleştirmeye çalıştı.

MAÇI 43 BİN KİŞİ İZLEDİ

Galatasaray-Trabzonspor karşılaşmasına futbolseverlerin ilgisi yüksek oldu.

Karşılaşmayı 43 bin 71 biletli taraftarın tribünlerden takip ettiği duyuruldu. Sarı-kırmızılılar 40 bin 812 izleyicinin takip ettiği Antalyaspor maçını geride bırakarak sezonun en yüksek seyirci sayısına ulaştı.

TRABZONSPOR, DEPLASMAN ŞANSSIZLIĞINI KIRDI

Bu sezonki ilk kez rakip fileleri Galatasaray karşısında havalandıran N'Doye, Trabzonspor'un deplasman şanssızlığını kırmayı başarmasını sağladı.

Geride kalan sezonda 3 ve bu sezon da 3 olmak üzere ligdeki son 6 deplasman maçını kaybeden bordo-mavili ekip, Galatasaray'ı yenerek bu kötü seriyi sonlandırdı.

Karadeniz ekibi, geçen sezon 3 puan aldığı 27. haftadaki Gaziantepspor maçının ardından, Gençlerbirliği'ne 3-1, Eskişehirspor'a 1-0 mağlup olduktan sonra Antalyaspor'a da 7-0 yenilerek tarihinin en farklı mağlubiyetlerinden birini aldı. Bordo-mavililer, bu sezon da Gaziantepspor'a 1-0, Alanyaspor'a 3-0, Kardemir Karabükspor'a da 4-0 mağlup olarak deplasmanda oldukça başarısız bir seriye imza atmıştı.

Ligde 202 gün sonra deplasman galibiyetine ulaşan Trabzonspor, bu sezonki 3 deplasman maçında da gol atamazken, sezonun rakip sahadaki ilk golüyle 3 puanı hanesine yazdırdı.

TRABZONSPOR'DA CASTİLLO VE BERO SAKATLANDI

Trabzonsporlu futbolcular Fabian Castillo ve Matus Bero, sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Müsabakanın 23. dakikasında Galatasaray ceza sahası içinde yerde kalan Castillo, sağlık ekibinin müdahalesine rağmen oyuna devam edemedi. Castillo'nun yerine 26. dakikada Yusuf Erdoğan maça dahil oldu.

İkinci yarıdan ise Bero oyundan çıkmak zorunda kaldı. Maçın 59. dakikasında sakatlık geçiren Bero, karşılaşmaya devam edemedi ve yerine Güray Vural oyuna girdi.

GALİBİYETİ TARAFTARIYLA KUTLADI

Trabzonspor, Galatasaray galibiyetini taraftarıyla kutladı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından tribüne giderek taraftarlarını selamlayan bordo-mavili ekip, galibiyet sevincini paylaştı.
Konular Spor Haberleri