Aşırı kilonun zararları!

Şişmanlama yani aşırı kilo alma vücudumuzdaki yağların gerekenden fazla olması halinde hormonlar ve sindirim sistemi olumsuz yönde etkilenerek yaşam kalitemizi oldukça düşürür.

Aşırı kilonun zararları!
Aşırı Kilo Alma

Şişmanlama yani aşırı kilo alma vücudumuzdaki yağların gerekenden fazla olması halidir. Yağ hücrelerinin miktarına bağlı olarak şişmanlık derecelendirilmektedir. Estetik sorunlarını bir kenara bıraktığımızda bazı organların çalışmalarını olumsuz yönde etkiler. Aşırı kilo almanın zararları söz konusu olduğunda kim ne kadar şişman ve bu durumun sakıncaları nelerdir ayrıntılarıyla ortaya koyulmalıdır. Aşırı kilo almanın sebepleri beslenmedeki  sorunlar nedeniyle olduğu gibi hormonal denge bozukluğundan da kaynaklanabilmektedir. Çeşitli hesaplama yöntemleri kullanılarak kolaylıkla verilmesi gereken fazla kiloların miktarı hesaplanabilmektedir.

Aşırı kilo alma sebepleri

İdeal düzeyde kilomuzu koruyabilmek için harcayabileceğimiz kadar enerji almamız gerekmektedir. İhtiyacımız olandan fazla besin maddesi alındığında kullanılmayan enerji yağ olarak vücudumuzda depo edilmeye başlayacaktır. Karbonhidratların kontrolsüzce tüketilmesi kilo alma hızını oldukça arttıracaktır. Tüm dünya kilo alan insanların hareketlerinin azalması ve karbonhidrat tüketiminin artması obezite oranını arttırmaktadır.

Aşırı kilo almanın sakıncaları ve sağlığımıza verdiği zararlar

Kardiyolojik problemler in yanı sıra tansiyon, diyabet, kolesterol, solunum ve eklem rahatsızlıkları meydana gelmektedir. Hormonlar ve sindirim sistemini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini oldukça düşürür. Son yıllarda dünya genelinde hızla artarak etkilenen insan sayısı oldukça fazladır. İlk sırayı gelişmiş ülkeler almaktadır. Düşen yaşam kalitesi ile birlikte ölüm varan etkileri görülebilmektedir. Düzenli tedavilerle sağlığımıza tekrar kavuşabilmek için sorun daha da büyümeden doktora gidilmelidir, Kilo alma devam ettiği sürece tedavi safhasıda kolay geçmeyecektir.

İdeal Kilo

Gereken tedavi yöntemleri uygulanarak zayıflamalı ideal kilo düzeyine ulaşmak gerekir. Zaman içerisinde alınan kilolar aynı şekilde ağır ağır vücudumuzu terk etmeye başlayacak. Beraberinde bir çok rahatsızlıktan kurtulmak mümkün olacaktır. Tansiyon, kolesterol nefes darlığı dahil daha bir çok sağlık sorununun zayıflamaya başlamasıyla birlikte azaldığı görülmektedir.

Zayıflama Hikayesi

Zayıflama başarı hikayesini paylaşan bir çok insanan ortaya koyduğu ilk konular arasında yaşam kalitesinin arttığı özellikle estetik kaygılardan meydana gelen yaşamı çekilmez hale getiren takıntılarında kurtuldukların belirtmektedirler. Bilimsel gerçeklere uygun olan yöntemlerle vücudumuzda bulunan yağların yakılmasına başlamadan önce beslenme düzeni sağlanmalı ardından yaşam boyu uygulanması gereken egzersizlerin düzenli olarak uygulanması gerekmektedir.
Konular Kadın / Bakım