Aşk tuzağına 800 bin TL kaptırdı!..

İzmirli R,Y, Gaziantep'te yaşayan İ.B. adlı erkek tarafından evlilik vaadiyle kandırılarak dolandırıldığını iddia etti.

Aşk tuzağına 800 bin TL kaptırdı!..
Yeni Asır'ın haberine göre dava açan R.Y, adamın 450 bin lira faturası bulunan varlıklarını dolandırdığını ve yaklaşık 350 bin lira da elden verdiği para ve ziynet eşyası olduğunu belirtti. R.Y, "Evlilik vaadiyle dolandırıldım" dedi.

EVİNİ, ARABASINI SATTI

İzmir'in tanınmış ailelerinden R.Y. (39)'nin ifadelerine göre İ.B, bekar olduğunu ve evlenmek istediğini söyledi. R.Y, İ.B'yi görmek için Gaziantep'e gidip geldi. İ.B, yakın arkadaşı C.K. aracılığıyla, R.Y'den yüklü miktarda borç aldı. İ.B, R.Y'den 700 bin lira değerindeki İzmir'deki evini aceleyle 350 bin liraya sattırıp, bu evi vekalet alarak başkasına sattı. "Sana araba alacağım" diyerek R.Y'den para istedi.

İ.B.'nin arkadaşı C.K'nın pişmanlık duyarak, "Abla, bu kişi seni dolandırıyor. Ben vicdanen rahatsızım. Aklın başına gelsin" demesi üzerine R.Y, İ.B'ten kopmak istedi ancak parasını geri alabilmek için bir süre daha durumu idare etti. İ.B.'ye kaptırdığı paranın 800 bin lirayı bulması ve bu parayı geri alamaması üzerine R.Y, şahsa dava açtı. R.Y. İ.B.'nin dolandırdığı varlıkların 450 bin lirasının faturasının bulunduğunu, yaklaşık 350 bin lira değerindeki para ve ziynet eşyasını da şahsa elden verdiğini kaydetti. R.Y, olay sonrası, İ.B.'nin evli çıktığını da söyledi.

'HER ŞEYİMİ ALDI'

R.Y, "Arkadaşlığımız bir yıla yakın sürdü. İki yıl önce boşandığını söyledi. Üzerimde neyim var neyim yok sattırıp her şeyimi elimden aldı. Çiftlik kurma gerekçesiyle borç aldı. Çiftlik duvarları örülürken fotoğraflar attı. Bana araba alması için para yolladım. Teyzesinin vefat ettiğini söyledi. C.K. tabut fotoğrafları gönderdi. Ama bir teyzesinin olmadığını da öğrendim. O kadar dostça, iyi niyetle yaklaşıyormuş gibiydi ki benim yerimde kim olsa güvenirdi. Durumu çok iyi gibi duruyordu. Nasılsa birlikte bir hayat kuracağız diye bunları yaptım. Aklıma dolandırılacağım gelmemişti. Ne zaman ki arabam gelmeyince, evim habersiz satılınca, paralarım ve altınlarımı geri vermeyince, bir çiftliğin söz konusu olmadığını öğrenince dolandırıldığımı anladım" dedi.