Askerlerin zehirlenmesi olayında 6 kişi tutuklandı!

Manisa'da askerlerin zehirlenmesiyle ilgili olarak 6 kişi tutuklandı, 3 kişi serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında yemek şirketinin genel müdürü de var.

Askerlerin zehirlenmesi olayında 6 kişi tutuklandı!
Vatan'da yer alan habere göre Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif  Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin yürütülen soruşturma  kapsamında aralarında yemek şirketinin genel müdürünün de bulunduğu 6 kişi  tutuklandı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü iki soruşturma kapsamında  gözaltına alınan 40 şüpheliden adliyeye sevk edilen ve aralarında yemek  şirketinin genel müdürü, şirketin Manisa'daki yöneticileri ile Doğu Kışla ve Batı  Kışla'daki çalışanlarının da bulunduğu 25 kişiden 16'sı serbest bırakıldı.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 zanlıdan aralarında yemek  şirketinin genel müdürü Ahmet Türkmen, şirketin Manisa sorumlusu V.A.G. ve 4 aşçı  tutuklandı.

Biri gıda mühendisi 2'si yardımcı aşçı olmak üzere 3 kişi ise adli  kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bugün haklarında yakalama kararı verilen ve gözaltına alınan kışlada  yemek dağıtım ve kontrol heyetinde bulunan 6 subay ve astsubay ile 15 şüphelinin  ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun  Kışlası'nda 17 Haziran'da yemekten sonra çok sayıda asker, kusma ve bulantı  şikayetiyle hastanelere kaldırılmış, olayla ilgili soruşturma kapsamında 6'sı  asker 46 kişi gözaltına alınmıştı.