Aşkla yürüten kadın Şeyda Coşkun

Hayatı boyunca hep sağlıklı beslenmiş, hep bir yerlere yürüyerek gitmiş, yemeklerini hep kendi yapmış. Yani o çocukluğundan itibaren hep sağlıklı beslenmeyi hayatıyla içselleştirmiş.

Aşkla yürüten kadın Şeyda Coşkun
Akşam'dan Aysun Kaba'nın röportajı..

Şeyda isim anlamı nedir?

Şeyda isim anlamı, çılgın âşık, yaptığı işe ve hayata âşık, yaptığı işe ve hayata tutkuyla bağlı demek. Ben de hayatta her şeyi tutkuyla ve aşkla yaparım. Ayarım yoktur. Zamanım boşa harcamayı sevmem. Verimsizlik ve tembellikten hiç hoşlanmam, zorluklarla mücadele etmeyi ve zoru kazanmayı severim. Biliyorsun hemşeriyiz, ben de Ankaralıyım, çocukluğum ve ergenlik dönemim şükürler olsun ki böyle düzenli bir şehirde geçti. Ve şimdilerde onun meyvelerini hayatımın her alanında paylaşıyorum. Düzenli sporcu bir geçmiş, güzel sağlam dostluklar, iyi bir eğitimle beraber düzenli ve mutlu bir çocukluk.

Hayata nasıl bakarsınız?
Çok yakın zamanda, inşallah kendi çocuğumu kucağıma alıp onu büyüteceğim. Benim de arzum ailemin bana verdiği o güzelliği, sıcaklığı ve düzeni çocuğuma verebilmek.

SIRT DEKOLTESİ TEK TERCİHİMDİR

Sizin moda mottonuz nedir?

Benim mottom da, adım gibi "çılgın ve rahat olan özgürdür." Modayı sınırlandırmaz, yırtık jean ve yırtık tişörtleri severim. Sırt dekoltesi tek tercihimdir. İçinde konforlu hissetmediğim hiçbir kıyafeti moda diye giymem. En güzel kıyafet, içinde kendinizi rahat ve iyi hissettiğiniz kıyafettir… Topuklu ayakkabı yerine, bot tercih ederim. Aykırı giyinmekten hoşlanmam. Sadeliğin şıklık olduğunu hiçbir zaman unutmam.

ÂŞIK OLMALIYIZ…

Sağlıklı bir yaşam için nelere dikkat etmeliyiz?

Duygularımızı dürüstçe paylaştığımız kişilerle arkadaşlık ve dostluk kurmalıyız. Aşık olmalıyız, başkalarıyla çok ilgilenip devamlı kişiler arası mukayese ve hırs yapmamalıyız. Bol spor yapıp öfke kontrolümüzü pozitif bir feedbackle kendi lehimize çevirmeliyiz. Doymak için değil; hayatı hafif ve enerjik olarak yaşamak için yemeliyiz. Hz. Muhammed’in dediği gibi…Masadan doymadan kalkmalı… Haftada bir gün vücudu arındırıcı bir detox yapmalıyız, tabii bunlar benim önerilerim.

Stil sahibi nasıl olunur?
Stil sahibi olunmaz bence doğulur. Çok zorlanacak bir şey değil; herkes de olmuyor. Taklitçilik stil sahibi olmak değildir. Marka giyinmekle de olmuyor. Şık giyinmekle stil sahibi olmayı da karıştırmayalım.

Kadınlarımıza fit olmaları için neler önerirsiniz?
Bol yürüyüş veya kardiyo egzersizleri… Hormonal mutluluk için, yaşamak istemedikleri hiçbir duygunun esiri olmamak… Yani psikolojik açlık duygusundan uzak durmak. Problemin ana nedenini bulmak ve direkt hayatından çıkarmak. 1- Sağlıklı beslenme 2-Bol su tüketmek 3-Az konuşmak.

Alışverişe çıktığınızda nelere yatırım yaparsınız?
Genelde ihtiyacım olana odaklanırım. Alışverişi planlarım gereksiz ayni şeyleri almam. Özellikle çanta ve jean alışverişini severim ama ciddi bir güneş gözlüğü koleksiyonum var. Bir de erkek spor giyimine bayılırım; mağazaya girdim mi direkt erkek bölümüne bakarım…Eşime alışveriş yapmayı kendime yapmaktan daha çok seviyorum..

Sizce şıklık nedir?
Kişiye yakışandır. Bunun kilo ve parayla bir alakası yoktur. Şıklık bir duruştur.

Türkiye'de kimlerin stilini beğeniyorsunuz?
Yerine ve konumuna göre Arzu Sabancı, pop star olarak sahne kostümü ve güncel yaşam da sportif tarzı ile Gülşen ve Derin Mermerci her zaman kusursuz nokta vuruşu…

BOL BOL YOGA YAPTIM

Hamileliğinizde fazla kilo almadınız. 
Nasıl başarıyorsunuz?

Spor yapmaya özen gösteriyorum. Çünkü beslenmem eskisinden daha kaloriliydi. Normalde yemediğim her şeyi yedim. Arkadaşım Amerika’ya glütensiz baklava getirdi, ondan bile bir tane yedim. Normalde baklavayı hiç sevmem. Genelde tercihim sütlü tatlılardır. Hamileliğim boyunca hep ekşi şeyleri yemek istedim… Bol bol yoga yaptım ve yüzdüm. Çünkü ödeme iyi geliyor. Mutlaka bunların etkisi olmuştur.

Doğumdan sonra tempolu bir hayata devam mı?
Doğumdan sonra ile ilgili çok yeni projelerim var. Doğum sonrası beslenme ve doğum kilolarından kurtulma üzerine çalışmalar yapacağım. Bu tip vakaları çalışmak istiyorum. Gebelik dönemiyle ilgili deneyimim var; neler ödem yapıyor? Çocuk nelerle besleniyor? Hepsini yaşayarak ve deneyerek öğrendim.
Konular Röportaj