Aslı Baş davasında neler oluyor?...

Bodrum'da 21 Temmuz 2010'da turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak'taki villasının terasından düşerek yaşamını yitiren güzellik kraliçesi Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili davanın 22. duruşması Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Aslı Baş davasında neler oluyor?...
Yeni Asır'dan Adem Ülker'in haberine göre Baş ailesinin avukatı, adliyeye 50 metre uzaklıktaki Emniyet Müdürlüğü'ndeki 155 kayıtlarının beş aydır getirilememesine anlam veremediklerini söyledi. Baş ailesinin avukatlarından Fahri Sefa "4.5 yıldır mahkeme devam ediyor. 2016 yılı içerisinde mahkemenin bir karar vermesini bekliyoruz" diye konuştu. Duruşma, polis kayıtlarının getirilmesi için 28 Nisan'a ertelendi.

Bilirkişiye suç duyurusu

Aslı Baş'ın avukatları 112 telefon kayıtlarının orijinal dökümünü yapmayan bilirkişi hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Duruşmaya tekerlekli sandalye ile gelen turizmci Ahmet Bayer ise adliye çıkışında "Mahkeme normal seyrinde devam ediyor" demekle yetindi.

Duruşma öncesi ve sonrasında Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu üyeleri de adliyeye gelerek protesto gösterisinde bulundu.