Asuman Dabak: "Uyuşturucu korkunç şekilde normalleşti"

Asuman Dabak: "Sigara içer gibi uyuşturucu kullanıyorlar. Bu illet ülkemizde korkunç şekilde normalleşti ama ben normalleştiremiyorum."

Asuman Dabak: "Uyuşturucu korkunç şekilde normalleşti"

Geçtiğimiz günlerde “Setlerde uyuşturucu kullanılıyor” açıklamasıyla büyük tartışma başlatan Asuman Dabak, Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'e verdiği röportajda benzer açıklamalarını yineledi...

İşte o açıklamalar...

UYUŞTURUCUNUN NORMALLEŞMESİNİ KABUL EDEMİYORUM

Sektöre dair öyle laflar söylediniz ki şoke olduk. “Setlerde uyuşturucu kullanımı o kadar arttı ki, kantarın topuzu kaçtı” dediniz.


Çünkü kaçtı. Bu herkesin bildiği ama ‘Bana dokunmayan bin yaşasın’ anlayışı ile dile getirmediği bir gerçek. Bu zihniyetle yeni gelen neslin çok sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum. İçlerinde işinin hakkını veren, pırıl pırıl gençler de var ama çoğu artık bu sıradanmış, bir oyunmuş gibi davranıyor.

O kadar mı normalleşti?

Artık sigara içer gibi uyuşturucu kullanıyorlar. Sigara da zararlı zaten. Ama uyuşturucu denen illet ülkemizde korkunç şekilde normalleşti. Ben normalleştiremiyorum.

“Setlerde o kadar uyuşturucu kulanılıyor ki...” çıkışını yaparken tepki almaktan çekindiniz mi?

Neden çekineyim? Ne yapabilirler ki? Malumun ilanı bu. Ayrıca neden projelerde yer almayayım? Sanatımı iyi icra ediyorum. Kimse söylediğimi yalanlayamaz. Ancak, “Aaa neden böyle bir şey söyledi” diyebilir. Onun da yanıtı net: Gençleri korumak istiyorum.

Siz hiç sette şahit oldunuz mu?

Olmasam bu kadar tepki göstermem. Çok rahatsızlık duydum. Ortamdan hemen uzaklaştım öyle durumlarda. Tavrımı net koyarım.

Kimse itiraz etmez miydi?

Belli bir yaşa, olgunluğa gelmiş bir kişiye ne diyebilirsin ki? Genç bir yönetmenin, “Abi, abla, ne yapıyorsun?” demesi olanaklı değil.

‘Seni Seviyorum Adamım’ filminde başrolleri paylaştığınız Gizem Karaca’nın da uyuşturucu kullanmak ve ticaretini yapmak suçlamasıyla dört yıl hapsi istendi...

Gizem’in annesi rolündeydim. Hiç böyle bir şeyine şahit olmadım. Gayet disiplinliydi, özveriliydi. Konu yargı sürecinde. Dilerim bir yanlışlık söz konusudur...

Sette disiplinden yanasınız...

Elbette. Sette alkole de karşıyım. Çekimden bir gün önce soğan, sarımsak yenilmesine de karşıyım. Tertemiz, mis gibi olmalısınız. Kulis adabı çok önemli. İçeceksen de bir kadeh iç, zevkini yap ama milleti rahatsız etmeye gerek yok.

Hiç başınıza geldi mi böyle rahatsızlıklar...

Gelmez olur mu? “Allah aşkına şu sarımsağı soğanı yemeseydin”,“Git bir ağzını yıka gel” dediğim çok oldu.