Atatürk’e hakaret eden imama soruşturma

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) camisi imamı Elvan B. hakkında 10 Kasım nedeniyle Facebook hesabı üzerinden Atatürk’e ve Cumhuriyete ağır hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Atatürk’e hakaret eden imama soruşturma
Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre hesabından, “Müslümanlar, 10 Kasım kurtuluş bayramınız kutlu olsun” diye mesaj paylaştığı öne sürülen imamın, Cumhuriyet’in ilanını da “darbe” olarak nitelediği ve “2023’te darbe imparatorluğunuz yıkılacak” dediği bildirildi.

ATATÜRK’E HAKARET

Elvan B.’nin, facebook hesabından muhalefet liderlerini küçük düşürücü paylaşımlarda da bulunduğu kaydedildi. 10 Kasım’ı “Müslümanların Kurtuluş Bayramı” olarak nitelendiren imam, “Müslümansan Hilafeti neden yıktın? Ezanı neden yasakladın? Latife Hanım senden neden ayrılmak istedi? Neden soy ağacın çıkartılmıyor?” gibi soruları da paylaştı.

Atatürk ile ilgili bu paylaşımlar basına da yansıdı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in talimatıyla imam hakkında soruşturma başlatıldı.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, imamın ifadelerini TBMM gündemine taşıdı.

Bayraktutan, bir din adamının bu şekilde ifadelerde bulunması, haddini aşan davranışlar sergilemesinin kabul edilemez bir tutum olduğuna vurgu yaparak, “Hele ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden bir kişi devlet memurluğu görevini asla sürdürmesi de söz konusu olmamalıdır. Bu memur hakkında Başbakanlığınıza bağlı ilgili kurumlarınızca ivedilikle gerekli işlemlerinin başlatılması gerekmektedir” dedi.

Bayraktutan bu bağlamda Başbakan Davutoğlu’na şunları sordu: “Elvan B. denilen devlet memuru bu gücü kimden almaktadır? Elvan B. denilen devlet memuru hakkında soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz? 657 sayılı devlet memurları hakkındaki kanuna göre çalışan Elvan B. ismindeki personeliniz 657 sayılı devlet memurları hakkındaki kanununa göre çalıştığını düşünüyor musunuz? Basında yoğun bir şekilde konu olan sosyal medya yazışmaları ile ilgili başlatılan bir Hukuki süreç var mıdır?”