Atiye: 'Tarzıma kimse yorum yapamaz'

Şarkıcı Atiye, “Kıyafetlerimi kendim seçerim. Mevsimine göre değil, zevkime göre giyinirim” diyor.

Atiye: 'Tarzıma kimse yorum yapamaz'

Genç şarkıcı Atiye, kıyafet konusunda sahne dışında zamansız parçalar seçmeye özen gösteriyor. All dergisinin eylül sayısına stilini anlatan şarkıcı, klasik ve klişe olmayan tasarımların ona daha çok uyduğunu söylüyor.

MEVSİME DEĞİL ZEVKİME GÖRE

“Modaya olan ilgim çok erken yaşta başladı. Küçükken gizlice annemin dolabını karıştırırdım. Kendimi bildim bileli kıyafetlerimi kendim seçmişimdir. Hatta anaokuluna giderken bile, her sabah annemle kıyafet tartışması yaşarmışız. Mevsimine göre değil kendi zevkime göre giyinmek istermişim ve kendi istediğimi giymeden de evden çıkmazmışım. İki farklı dolabım var. Biri sahne kostümlerim diğeri de günlük kıyafetlerim için. İki dolapta da ortak bir stil var. Bence benim stilim çok kadın kadın olmayan seksilikte; kimsenin ne yorum yapacağını takmayan bir tarz. Coco Chanel’in söylediği 'Moda geçicidir, stil ise kalıcı' gelmiş geçmiş en iyi tavsiye bence.”

ÇOK HAREKETLİYİM

“Sahnede çok hareketliyim, şarkı söylüyorum, dans ediyorum, darbuka çalıyorum. Dolayısıyla rahat hareket edebilmem çok önemli. Kıyafetin dans hareketlerimi göstermesi de çok önemli. Bu etkenleri düşünerek sahne kostümlerim tasarlanıyor. Bir müzisyen olarak her sanat dalından besleniyorum. Tıpkı moda dünyası nasıl müzikten ilham alabiliyorsa ben de modadan faydalanmayı seviyorum...”

EL ÇANTAM NEREDEYSE YOKTUR!

“Geometrik ve keskin hatlar beni daha çok heyecanlandırıyor. El çantam nerdeyse yoktur. Sırt çantaları, bel çantaları ve değişik clutch’lar tercih ediyorum. Takı olarak da yüzükler favorilerim. Baş parmağıma taktığım gümüş yüzüğü neredeyse hiç çıkartmıyorum. En çok kıyafet ve ayakkabıya özen gösteriyorum. Daha sonra bunlara göre aksesuvar seçiyorum. Uyumlarına tabi ki dikkat ederim ama bu hepsinin takım olması anlamına gelmiyor.”


KÜRK GİYMEM

En çok neye yatırım yaparsınız?
Tartışmasız ayakkabı!

Asla giymem dediğiniz?
Kürk

Asla takmam dediğiniz?
Kol çantaları, özellikle kocaman logolu olanlar.

Kişisel bir stil tüyosu verir misiniz?
Kendin ol ama yeniliklere de açık ol!

Bugüne kadar aldığınız en kötü moda tavsiyesi?
Her trendi yakala!

Gardırobunuzdaki en önemli parça?
Kliplerim ve konserlerim için sevdiğim tasarımcılar tarafından hazırlanan kostümler, hayatım boyunca saklayacağım parçalar arasında. Onlardan vazgeçmem.