'At'la gel Maria

Türkiye’nin dünyaca ünlü jokeyi Halis Karataş, 2 yaşındaki İngiliz tayını Amerikalı iş kadını Maria Gonzales’e sattı. Space Gray isimli at, ilk yarışını Mayıs ayında koşacak.

'At'la gel Maria
Takvim'de yer alan habere göre Türk yarış tarihinin yaşayan efsanesi, namı diğer 'sihirbaz' olarak da bilinen Halis Karataş, yeni bir girişime imza attı. Karataş'ın Sakarya Sapanca'daki harasında yetiştirilen Space Gray isimli 2 yaşındaki İngiliz tayına, Amerika'dan talip çıktı. ABD'li iş kadını Maria Gonzales, Türkiye'deki at yarışlarına hayran kaldı.

YENİ SAHİBİNİ BEKLİYOR

Daha sonra iş ortaklığı bulunan Abdurrahman Akgül'ü aradı. İngiliz tayını satın almak istediğini anlattı. Ardından Akgül'ün aracılığıyla Halis Karataş ile görüştü. 80 bin TL karşılığında İngiliz tayı satın aldı. Yeni sahibini görmeyi bekleyen Space Gray ise mayıs ayında katılacağı ilk yarış için çalışmalara başlatıldı. Hazırlıkların Ankara ve Adana'daki hipodromlarda yapıldığı aktarıldı. İş kadını Maria Gonzales'in ilerleyen tarihlerde birkaç at daha almak istediği öğrenildi.

TÜRKİYE'DEKİ YARIŞLARA HAYRAN

Katar'da şirketleri bulunan ABD'li iş kadını Maria Gonzales, İngiliz tayı 80 bin TL karşılığında jokey Halis Karataş'tan satın aldı. Gonzales'in önümüzdeki aylarda Türkiye'ye gelip yarışları yakından takip edeceği öğrenildi.

Space Gray ise mayıs ayında katılacağı ilk yarış için çalışmalara başlatıldı. Hazırlıkların Ankara ve Adana'daki hipodromlarda yapıldığı aktarıldı. İş kadını Maria Gonzales'in ilerleyen tarihlerde birkaç at daha almak istediği öğrenildi.

'At'la gel Maria
Konular Spor Haberleri