ATO'nun yeni başkanı Gürsel Baran oldu

125 bin üyesi bulunan ATO yeni başkanının belirlenmesi için yapılan seçim kısa süre önce sonuçlandı. ATO'nun 188 meclis üyesinin kullandığı oylama sonrası gelen ilk sonuçlara göre, Gürsel Baran aldığı 100 oy ile yeni başkan oldu.

ATO'nun yeni başkanı Gürsel Baran oldu
Hürriyet'ten Oğuz Demir'in haberine göre geçici seçim sonuçlarına göre Gürsel Baran 100, Osman Gökçek ise 86 oy aldı. İki meclis üyesinin oyu ise geçersiz sayıldı.

TOBB İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ

ATO Başkanı seçilen Gürsel Baran, FETÖ ile mücadelede devlet ile işbirliği içerisinde çalışmalar yapacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Osman kardeşimin gösterdiği performans gerçekten önemli. 188 meclis üyesinin de oy kullanması gerçekten önemli. Şu an kaybedecek zamanımız yok. ATO’nun adını layık olduğu yere çıkarmakla ilgili elimizden gelen gayreti pazartesi günü itibariyle bütün ekibimizle gayret içinde olacağız. Bundan sonra Ankara var, ATO ve Ankaralı esnaf-tüccar var. Üç aşamalı bir acil eylem planımız var yakın zamanda hayata geçireceğiz.

Bunlardan bir tanesi meslek komitelerimizin çok aktif çalışması, diğeri e-ATO’yu hayata geçireceğiz. Ankara’dan uluslararası uçuşların artırılması için bedeli ne olursa olsun çalışacağız. Ankara’dan günde 8-10 uluslararası uçuş varken İstanbul’da 400’e yakın uçuş var. Gidebileceğimiz uzanabileceğimiz yer neresi varsa çalışacağız. Diğer bir konumuz da sağlık turizmi, bununla ilgili de çalışmalarımız olacak. 15 Temmuz süreci geçirdi ATO, kaybolan üç yıllık bir süreci var ATO’nun buna 15 Temmuz’u da eklediğimizde bize ulaşan bilgiler dahilinde gereken yapılacaktır. Devletimizle ve TOBB ile işbirliği içinde olacağız.”


FETÖ ÖRGÜTÜ TERSİNE OY KULLANDI

Seçim sonuçlarında FETÖ etkisi olduğunu iddia eden Osman Gökçek ise şu açıklamalarda bulundu: ”Gürsel Baran’ı tebrik ediyorum, demokratik bir seçim oldu, kendisi başarıyla çıktı. Özellikle süreç içerisinde FETÖ terör örgütüyle ilgili yaptığımız açıklamaların sandığa olumsuz olarak yansıdığını görüyoruz. Zannediyorum içeride bulunan bu örgütlerin yine aynı şekilde tam tersine bir oy kullanması söz konusu olduğunu düşünüyorum. Ama sonuçta Gürsel bey hakkıyla almıştır. Bu FETÖ terör örgütüyle mücadele edilmeyeceği anlamına gelmez. Ben meclis üyesi olarak FETÖ terör örgütüyle mücadeleye tam gaz devam edeceğim. Önümüzde bir seçim daha var ve inşallah önümüzdeki sürecin içinde sonucun değişeceği kanaatindeyim.”

ATO'NUN 125 BİN ÜYESİ VAR

1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.