ATSO'ya bombalı saldırının faili tutuklandı

Antalya'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 10'u tutuklandı. Tutuklananlardan bir kadının, 25 Ekim'de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'na (ATSO) yönelik bombalı saldırının faillerinden olduğu belirtildi.

ATSO'ya bombalı saldırının faili tutuklandı
Milliyet'te yer alan habere göre Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'nın Antalya'daki yapılanmasını deşifre etmek için bir süredir yürüttüğü teknik ve fiziki takibin ardından, kentteki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Baskınlarda, 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla 3'ü kadın 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramada, çok sayıda yazılı ve dijital örgütsel doküman ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen şüpheliler, terör savcılığındaki ifadelerinden sonra tutuklanma istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Geç saatlere kadar süren yargılama sonunda şüphelilerden 10'u 'terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'terör örgütü faaliyet yürütmek' suçlarından tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan bir kadının 24 Ekim'de ATSO'nun otoparkına bırakılan bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştirilen terör saldırısının faillerinden olduğu kaydedildi.