Audrey Hepburn'a rekor ilgi

1993'te hayatını kaybetmesine rağmen stiliyle kadınlara ilham kaynağı olmaya devam eden dünyaca ünlü İngiliz oyuncu Audrey Hepburn'ün kişisel koleksiyonu açık artırmaya çıkarıldı.

Audrey Hepburn'a rekor ilgi
Sabah'ta yer alan habere göre zarafetiyle 20. yüzyıla damga vuran sanatçının kişisel koleksiyonunun bir kısmı, 4 milyon 635 bin sterline (yaklaşık 22 milyon TL) satıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Christie's müzayede evinde önceki gün gerçekleştirilen açık artırmada, Hepburn'ün film senaryolarından kıyafetlerine, mücevherlerinden fotoğraflarına kadar birçok kişisel parçası satışa sunuldu. Müzayedenin en değerli parçası, sanatçının üzerine kişisel notlar aldığı 1961 yapımı "Tiffany'de Kahvaltı" filminin senaryosu oldu.

Tahmini değeri 90 bin sterlin olarak belirlenen filmin senaryosu 632 bin sterline (yaklaşık 3 milyon TL) satılarak dünyanın en pahalı film senaryosu unvanını kazandı.

Ünlü aktrisin oğullarına bıraktığı 500 parçadan oluşan koleksiyonun diğer parçalarının ise internet üzerinden düzenlenen açık artırma ile 4 Ekim'e kadar satılacağı belirtildi.