Avukat Hande Var dava açıyor!

Ünlü Avukatı Hande Var, Sadettin Saran’ın eski eşine dava açtı. Kadın hakları ile ilgilenen ünlü avukat bu sefer mobbing uygulanan işçilerin tarafında...

Avukat Hande Var dava açıyor!

İş adamı Sadettin Saran’dan kısa süre önce boşanan eski eşinin eski asistanı, kendisine mobbing uyguladığını öne sürdüğü ve kadın hakları ile ilgilenen Avukat Hande Var ile manevi tazminat davası açtı ve suç duyurusunda bulundu.

Avukat Hande Var dava açıyor!

Kadın hakları ile ilgilenen ünlü avukat bu sefer mobbing uygulanan işçilerin tarafında...

Ünlü iş adamı Sadettin Saran’ın eski eşinin kendisine mobbing uyguladığını iddia eden Esra Özden Çetin, İstanbul İş Mahkemesi’ne başvurarak hakkında 20 Bin TL’lik tazminat davası açtı. Çetin’in avukatı Hande Var tarafından İş Mahkemesi Hakimliği’ne sunulan dava dilekçesinde çok çarpıcı detaylar var.

Kliniğe giden hastaların önünde çalışanlarını aşağıladığı ve ağır küfürler ettiği öne sürülen dilekçede, davacı Çetin’in psikolojik baskılar nedeniyle egzamaya bağlı kanama problemleri yaşadığı, özgüveninin zedelendiği belirtildi. Bu davranışların yanı sıra Çetin’i ağır söylemlerle işten çıkardığı ancak muhasebecisi aracılığıyla istifa yazısı imzalattırdığına değinilen Avukat Hande Var dilekçesin de, “Müvekkil hastaların yanında ağır hakaret ve küfürlere mağruz kalmış ve defalarca çalıştığı klinikte odaya kapatılıp sorgulanmıştır.. Ayrıca müvekkil ihbar tazminatı açabileceği için işten çıkarma hemen gerçekleşmemiş, yerine birini bulana kadar bir müddet daha çalışması istenmiştir. Yerine biri bulunamayınca, müvekkilin sigortası yenilenmiş ve yeniden çalışmayı kabul etmiştir. Ancak ilerleyen günlerde de davalının davranışlarında değişen bir şey olmamıştır” denildi.

Çetin’i sürekli baskı altında tuttuğu, Klinik müşterilerinden olan bir polis aracılığıyla Çetin’i tehdit ettirdiği, zorla cep telefonundaki mesajlarını okuduğu hatta kullandığı operatörü aratarak 1 yıllık kayıtları kliniğe istettiği ifade edildi. Çetin’in tüm bunların ardından işinden ayrıldığı, psikolojik travmalar yaşadığı belirtilerek, 20 Bin TL manevi tazminat ödemesine karar verilmesi talep edildi.

Konuyla ilgili oluşan suçlardan suç duyurusunda da bulunulmuş.