Ayakkabılarınız dolap beklemesin!

Sağlıklı ve mutlu ayaklar için en doğru modeli seçin. Ayaklarınızı ağlatan ve dolap bekleyen ayakkabılarınızdan kurtulun ve bunu yaparken bu önerilere mutlaka kulak verin…

Ayakkabılarınız dolap beklemesin!
Bu ayakkabıları alın!

- Yanları açık, parmak dekolte ayakkabılar çok hoş görünür. Birazcık da olsa ayağınızın görünmesi, bir diğer değişle ‘parmak dekolte’ her yaştaki kadın daha genç ve modern görünümü garantiler.

- Yanları kapalı olup parmak dekolte olanlarsa hem klasik modellere oranla daha şıktır hem de iş ortamı için uygundur. Tırnaklarınızın tamamen bakımlı olması şartıyla tabii ki…

- Minik topuklu modellerle (yüksekliği 3 ila 5 santimetre arasında olan ince topuklu ayakkabılar) şık ve narin görünebilirsiniz. Topuğun yüksek olmaması günlük kullanım için de idealdir.

- Topuğu açık olup arkası bantlı ayakkabılar klasik modelin daha şık bir alternatifidir. Gündelik kullanım için veya gece eteklerle ve ya pantolonlarla çok hoş bir şekilde kombinlenebilir. Yalnız bu modelleri lütfen çoraplarla giymeyin.

- Tahta topuklar hem rahat hem de sağlam modellerdir. Özellikle topuk kalınlaştıkça rahatlık daha da artar.

- Dolgu topuklar veya platform topuklar sizi rahatsız etmeden yükseltir. Tüm tabanı kapladığı için ayakta dengesizlik yaratmaz ve acı vermez.

- Mary Jane ayakkabılar kapalı, kısa kesimli ve önünde bandı olan modellerdir. Bu bant ayaklarınızı zarif gösterir ve bacak boyunuzu uzatır.

- Bacağınızı saran çizmeler kış ve sonbahar mevsimi için en çok tercih edilen ve beğenilen modellerdir. En iyi seçenekler, opak çoraplarla ve ya taytlarla birleşen siyah, haki veya kahverengi modellerdir. Sizi genç ve modern, bacaklarınızıysa ince gösterir.

- Kısa botlar; topuklu da olsa düz de, pantolonlarla ve jeanlerle giyinilince mükemmel görünmeyi garantiler.

- Parmak dekolteli düz modeller topuklu olanlara hem alternatiftir hem de parmakların görünmesinden ötürü şıktır.

Bu ayakkabıları atın!

- Espadriller; balerinler veya uzun boylu kadınlar için idealdir. Bacaklarınız kalın değilse de tercih edebilirsiniz ama bunun dışında kısa görünmenize neden olur.

- UGG botları 13 yaşınızdaki kızınızla bir örnek giymek sizi asla daha genç ve daha modern yapmaz. Benim vazgeçilmezimdir ama sade ve klasik olanlar tercihiniz olsun. Diğer iddialı modellerini  kızınıza verin.

- Çok yüksek platformlu sandaletler ayaklarımızın bir numaralı düşmanıdır. Yüksek tabanlı diz üstü çizmeler de bacaklarınıza hiçbir zaman dost değildir.

Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım