Aybüke Pusat: "Oyunculuk hayatımın merkezi"

‘Söz’ dizisinde Doktor Bahar karakterini canlandıran Aykübe Pusat, “Büyümek, gelişmek ve geliştirmek istiyorum. Oyunculuk şu an hayatımın merkezi” dedi.

Aybüke Pusat: "Oyunculuk hayatımın merkezi"
Milliyet'ten Sercan Kısmet'in röportajı...

- Dizi ikinci sezonuna girdi. İki yıl boyunca canlandırdığınız Bahar karakteri size neler kazandırdı?

Cesaret ve gözükaralık. Çok fevriyim ve bir sonraki adımımı hiç düşünmüyorum. Bahar ise ölçüp, tartmadan adım atmaz. Kafası hep analitik çalışıyor. Sonunu hesaplayabiliyor. Keşke analitik yanım Bahar’ınki kadar güçlü olsaydı.

- Bir doktoru oynuyorsunuz. Rol için ne gibi hazırlıklar yaptınız?

Doktorluk müessesesini anlamak önemliydi. Bir hayatı elinde tutma ve onu değiştirebilme ihtimali, duygu olarak çok yoğun. Önce bunu sindirmekle uğraştım, içselleştirmek için mesai harcadım. Terimler için kitap kurcaladım. El yatkınlığı adına neşter ve şırıngayla zaman geçirdim.

- Diziyle ilgili  nasıl tepkiler geliyor?

Yurt içi ya da yurt dışından, her yerden izleyen insanlarla karşılaşıyorum. Oynarken yaşadığımız mutluluğu ve hüznü bizimle aynı anda, aynı şekilde paylaşıyor olduklarını görmek öyle güzel ki... İnsan kendini bir şeyleri başarmış gibi hissediyor. ‘Oh be, haftada bir kere bir insanın hayatına dokundun’ diyorum kendime.

- Dizi yayınlandığı günden bu yana zirvede yer alıyor. Sırrı nedir?

Ekibin mükemmel bir uyum içinde çalışması... Herkes işini yapıyor. Kimse kimsenin sınırlarını ihlal etmiyor. Arkadaşız ve birbirimizin işini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Biri, diğeri için gururlanıyor.

- Oyunculukta hayalleriniz neler?

Oyunculuk, hayatımın merkezi şu an. Büyümek, gelişmek ve geliştirmek istiyorum. İyi yaptığım bir işin içinde olmak güzel. Bulunduğum yerde çok mutluyum ama hayat bana ne getirecek bilemiyorum. Hep hayatın sürprizlerine açık olmak istiyorum. En nihayetinde klasik bale yaparken bir anda güzellik yarışması ve ‘Medcezir’ girdi hayatıma. Her kapıyı açık bırakıp, yapmakta olduğum işi en iyi haliyle yapmaya devam edeceğim.

‘Türk kadınını temsil ediyorum’

- Miss Turkey yarışmasına katılanlar oyunculuğa adım atıyor. Siz de bu yoldan ilerlediniz. Modellik yapmayı düşünmediniz mi?


Hayır, düşünmedim. Zaten aklımda da yoktu. Miss Turkey’e katılmamın amacı model ve oyuncu olmak ya da keşfedilmek değildi. Kendi sınırlanırımı görebilmekti... Karşıma oyunculuk gibi bir fırsat çıktı sonrasında. Birden içinde buluverdim kendimi. Burada olduğum için çok mutluyum.

- Tescilli güzel olmak nasıl bir his?

Heyecanlı ve gurur verici. Ayrıca ağırlığı da çok büyük. Bu sıfat, ömrümün sonuna kadar benimle. Türk kadınını temsil ediyorum. Güçlü, başarılı, asil olup, tacımı iyi şekilde taşımak en büyük amacım. Onun dışında sosyal hayatımda değişiklikler oldu haliyle. İnsanlar yargılayabileceklerini sanıyorlar... ‘Eski sevgililerim senden daha güzel’ diyen olmuştu bir kere… Medeni cesaret gösterip, yarışmaya katılsınlar madem. Tacı takıp Türk kadınını, dünyada temsil etsinler öyleyse. Bunu göze almasaydım ‘güzel’ olmamın da bir değeri olmazdı. Bu sıfatın güçlü, ahlaklı, yetenekli, başarılı ve donanımlı olmakla alakası var.

- Sosyal medyada yüzbinlerce takipçiniz var. Hayranlarınızla iletişim içindemisiniz?

Mümkün olduğunca yorumları takip etmeye çalışıyorum. İnceler, vefalılar ve çok dürüstler. İnsan bazen kendinden uzaklaşıp, durumunu göremiyor. Seyirci gözü, bu durumda devreye giriyor. Onları ve yorumlarını çok önemsiyorum.
Konular Röportaj