Ayça Erturan: "Komedi kutsal görevim"

‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ programıyla tanınan Ayça Erturan, vizyondaki ‘Aşk Nerede’ filmi ile ‘Evli ve Öfkeli’ dizisinde başrolde. Oyuncu, komedi için “Kutsal görevim gibi. Her gün birkaç kişiyi güldürmezsem rahat edemiyorum” dedi.

Ayça Erturan: "Komedi kutsal görevim"
Milliyet'ten Sercan Kısmet'in röportajı...

-‘Aşk Nerede’ filminden başlayalım. Beyazperdede nasıl bir karakter göreceğiz?


Biricik karakterini canlandırıyorum. Bir kanalda haber editörü... Enerjik, sevimli ve biraz da sakar. 30’lu yaşlara gelmiş, yaşıtlarının hepsi evlenmiş ama kendisi daha evlenmemiş. İlk başlarda bu sorun olmamış ama çocukluktan bu yana ezeli rakibi Sidikli Feride’nin evlilik haberini alınca yıkılıyor. Onun düğününe yalnız gitmemek için, kavalye bulmaya çalışıyor. Bu dönemde sürekli bindiği taksideki şoförü hiçbir zaman görmüyor. Bir olay olduktan sonra taksiciyi görüyor ve olaylar başlıyor.

- Senaryoyu kabul etmenizin nedeni neydi?

Biricik’i ve hikayenin çatışmasını sevdim. Tatlı bir romantik komedi.

- Gişede belli bir rakamı geçince, filmin ikincisi gelir mi?

Öyle bir rakam koymadık ama ikinci filmi çekmeyi düşünüyoruz. Hikaye doğurgan. Biricik’i bir daha oynamak isterim.  Karakterden  hoşlanıyorum.

- Tiyatro, dizi ve sinema hep komedi türünde oynadınız. Rol artık üstüne tamamen yapıştı diyebilir miyiz?

Komedi kutsal görevim gibi. Gülmek çok değerli... İstersem karşımdakini ağlatırım, en kötü moralini bozarım. Güldürmek ise çok zor. Sağ olsun Yılmaz (Erdoğan) abi sayesinde potansiyelimi daha çabuk keşfettim. Her gün birkaç kişiyi güldürmezsem rahat edemiyorum.

- ‘Evli ve Öfkeli’ dizisine geçelim. Sizi ekranda nasıl göreceğiz?

Dilek, temiz ve saf bir ev kadını. Kocasına bağlı ve üç arkadaşı gibi o da ihanete uğruyor. Kendi üslubuyla başa çıkma durumunu göreceğiz. Türkiye’de aldatıldığı halde susan çok kadın var ve ben onları temsil ediyorum.

- Dört kadının bir arada olması sıkıntı oldu mu?

Kadın işlerinden hep korktum. Bu kadar tatlı dört kadın olur! Hepsini yemek istiyorum.

- Gerçek hayatta aldatılsanız ne yapardınız?

Sadece sakinliğimi korurdum.

‘Ayaklarımın üstünde durmak istedim’

-‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ekibi ayrıldı mı?


Ayrılmadık. WhatsApp grubu kurduk. Her dakika yazışıyoruz. Öyle bir ayrılma söz konusu değil. Yılmaz abi ıslık çalsa, hepimiz gideriz. Ayça olarak biraz kendi ayaklarımın üzerinde durmayı tercih ettim.

- ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ ekibi ‘Eğlendirme Dairesi’ programını yapmaya başladı. O ekipten olmayan birkaç kişiden birisiniz. Neden kadroda yer almadınız?

Aslında hepimiz varız. Proje konuşulduğunda hep beraber gittik. Zaten Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç program yaptığı için zamanları kalmıyor. Ben de o sırada ‘Evli ve Öfkeli’ dizisiyle görüşüyordum. Mesela programı izlemeye gitsem, dayanamam sahneye atlarım.

- Skeç yazıyordunuz. Yazmaya devam ediyor musunuz?

Yazmada Yılmaz abi ustamsa, İbrahim Büyükak da kalfamdır. Bana yazarlığı İbrahim Büyükak öğretti. Şimdi sinema filmi ve bir Kitap yazıyorum. Yazmak hiç vazgeçemeyeceğim bir şey... Yılmaz abinin dediği gibi yazdıkça kendimi yetiştiriyorum.

‘Evlilik değiştirmedi’

- Geçen ay Oğulcan Kırca, ‘Biz evlendik’ açıklaması yaptı. Gerçeği sizden öğrenelim evlendiniz mi?

Geçen sene evlendik. Düğünümüzü çok sakladım. Düğünde arkadaşlardan rica ettim kimse o gece fotoğraf paylaşmadı. Ama eşim geçen ay bir balıkçıdan çıkarken, evlendiğimizi söyledi. Evlenmekten gurur duyuyorum ama açıklamaktan hoşlanmıyorum.

-Evlilikten sonra hayatınızda bir değişiklik oldu mu?

Oğulcan’la 14’üncü senemiz. 13 yıl sonra evlenmeye karar verdik. Farklılık olmuyor. Bazen eve geldiğimde Oğulcan evi toplayıp çay koyduğu zaman çok hoşuma gidiyor. Oğulcan değişmedi melek gibi beni çekiyor daha ne yapsın.

- Yoğun çalışmanıza bir şey diyor mu?

Kendisi yönetmen, babası da oyuncu olduğu için şartları biliyor. Bir de deli sevişme sahnelerim olmadı. Öpüşme sahnesi vardı, kızar mı diye düşünmüştüm. Sahneyi görüp, benimle espri yaptı.
Konular Röportaj