Aylin Coşkun: "Ben amatörüm şarkılarım star"

“Pas Pas” ve “Çalkala” şarkılarıyla adını duyuran Aylin Coşkun, “Star Ben” isimli maxi single’ını müzikseverlerin beğenisine sundu.

Aylin Coşkun: "Ben amatörüm şarkılarım star"
Aylin Coşkun'un Hürriyet'te yayınlanan röportajı...

*“Star Ben” adlı maxi single’ınız ile yaz aylarına iddialı bir giriş yaptınız...


- İddialı işlerin altına imza atmayı seviyorum. Sözü Sezen Aksu’ya, bestesi Sezen Aksu ve Aykut Gürel'e ait olan “Çalkala” şarkım bahar aylarında çok dinlendi. Bu da yeni maxi single’ımızın çıkış sürecinde bizi daha fazla heyecanlandırdı.

*“Star Ben” biraz iddialı bir söz değil mi?

- Evet, fazlasıyla iddialı hem de. Ancak “Star Ben” benim egomdan değil, şarkımın isminden geliyor. Ben her zaman sanat adına amatör kalacak biriyim. Star olan şarkılarım.

NAZARA ÇOK İNANIYORUM

*“Ay Işığı” şarkınıza Yunanistan’da klip çektiniz. Çekimler esnasında yurtdışından bir de dizi teklifi aldığınızı duyduk. Bu doğru mu?


- Aslında bu konu hakkında fazla konuşma taraftarı değilim. Nazara çok inanıyorum. Birkaç kez benzeri durumlarda ummadığım sürprizler yaşadım. Bu ilk kez aldığım bir teklif değil. Daha öncede benzeri birkaç teklif almıştım ancak uygun şartlar oluşmadığı için bir türlü imza aşamasına gelemedik. Şu an ise çok farklı bir durum var. O yüzden şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyorum.

İŞİMİ ŞANSA BIRAKMAM

*Müzik eleştirmenleri sizin son yıllarda pop müzikteki çıtayı yukarılara taşıdığınızı dile getirmeye başladı. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?


- Teşekkür ediyorum kendilerine. Ben sadece olması gerekeni yapıyorum. İşimi şansa bırakmam. Yapım gereği mücadeleyi, yeniliği, farklılığı ve gelişimi çok severim. Eğer sanatçıysanız birtakım şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Bu albümde birbirinden değerli isimlerle çalıştık. Şarkı seçiminden tutun, stüdyodaki okumalara ve klip çekimine kadar her aşamayı titizlikle yaptık. Bu süreçte benimle aynı yolda yürüyen herkese çok teşekkür ediyorum.

EVDEN ÇIKARKEN AİLEMDEN İZİN İSTERİM

*İmza attığınız iddialı albümlere tezat, mütevazı bir aile hayatınız var. İş ve aile hayatındaki dengeyi nasıl sağlıyorsunuz?


Çok kolay. İş ve aile hayatını asla birbirine karıştırmıyorum. Doğru olan da bu zaten. Mesela hâlâ evden dışarı çıkarken ailemden müsaade isterim. Onlara nereye gideceğimi sorar, ben de bilgi veririm. Ailemin onayı olmayan hiçbir işe kalkışmam.

*Geçtiğimiz aylarda bir yapım şirketi kurdunuz. Bu alanda işler nasıl gidiyor?

- Taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor. Acele etmek istemiyorum. İlk aşamada “Star Ben”i kendi müzik şirketimin etiketiyle piyasaya sürdüm. Yakın zamanda da genç müzisyen arkadaşım Mutlu Genç AC Production ailesine katıldı. Mutlu kendini ispatlamış bir yetenek. İnşallah bizimle birlikte bu piyasada daha emin adımlarla yürüyecek.

FİKİRLERİMİ ÇALDILAR

*Bundan sonraki albümlerinizde hayranlarınıza ne gibi sürprizler hazırlıyorsunuz?


Dünyaca ünlü isimlerle çalışmaya devam edeceğim. Çok özel projelerim var. Ancak zamanında yaptığım bu tür açıklamalar yüzünden dilim yandı. Ben düşündüm, tasarladım, uygulama aşamasına getirdim. Başkaları gözünü bile kırpmadan fikirlerimi ve projelerimi uyguladı. Artık bu konuda daha temkinliyim.
Konular Röportaj