Aylin'in büyük yaşama sevinci

Doğuştan serebral palsi hastası Aylin Ekin, 2015 yılında felç geçirdi, 55 gün komada kaldı. Uyandığında yürüyemiyor, konuşamıyordu... Pes etmedi, ayağa kalktı, üniversite eğitimini tamamlayarak, önceki gün mezun oldu...

Aylin'in büyük yaşama sevinci
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmir'de yaşayan "serebral palsi" (beyin felci) ve felç hastası Aylin Ekin, gösterdiği mücadeleyle parmak ısırttı. Doğuştan beyin felçli olarak dünyaya gelen, yıllarca engellerine rağmen yılmayan Ekin, 2015 yılında geçirdiği beyin kanamasının ardından tamamen felç kaldı. O sırada annesi gırtlak kanseri oldu. Ekin, yaşadığı tüm bu olumsuzluklara karşın yılmadı, yüksek sesle kitap okuyarak konuşmasını düzeltti, desteklerle yürümeye başladı. Bu da yetmedi, hayalini kurduğu Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu Sağlık Meslek İşletmeciliği programından mezun oldu.

EN SEVMEDİĞİ DERS

Aylin Ekin, 1995'te ailesinin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. Ancak bir sorun vardı. Doğumda oksijen gitmediği için beyin felçli olmuştu. İlk başlarda bu hastalığı dikkate alınmadı. Sadece sağ elinde his kaybı ve yürümesinde güçlük vardı. Aradan yıllar geçti, Aylin büyüdü. Okumak istiyordu. Ortaokul yıllarında hastalığı daha da ilerledi. O kadar ki, zor yürüyor ve konuşuyordu. Diğer çocuklar beden eğitim derslerinde spor yaparken, o kenardan izlemek zorunda kalıyordu. Bu yüzden en sevmediği ders beden eğitimi oldu.

"BU BENİM KADERİM"

Ancak yılmadı. Üniversite sınavlarına girdi ve 2 yıllık Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Meslek İşletmeciliği'ni kazandı. Bölümünü 4 yıllığa çıkartmak için dikey geçiş sınavlarına hazırlanmaya başladı. Bu sırada ailesine yük olmayıp okul harçlığını çıkarabilmek için kafelerde bulaşıkçılık ve kasiyerlik yaptı. Ancak Aylin'in bu mücadele dolu hayatı 15 Mart 2015'te tamamen değişti. Beyninde atan pıhtı sonucu beyin kana ması geçirdi. Gözlerini açtığında, aradan 55 gün geçmişti. Yine hayata tutunmuştu ama bu sefer tamamen felç kalmış, konuşamaz ve yürüyemez hale gelmişti. Annesi de üzüntüden gırtlak kanseri olmuş, kemoterapi görmeye başlamıştı. Genç kızın hayatı başına yıkılmıştı. Fakat Aylin yine yılmadı. Annesi Siyam Arslan'ın desteğiyle Balçova Termal'de fizik tedavi ve rehabilitasyon gördü. Ardından evde kendine yüksek sesle kitap okuyup konuşma bozukluğunu düzeltti. Üniversite eğitimine de kaldığı yerden devam etti.

DOSTLARI YANıNDAYDI

Yıl oldu 2017 ve Aylin en sonunda hayaline kavuştu. Çok istediği bölümden önceki gün mezun oldu. Hem de büyük bir gururla. Bütün arkadaşları ve hocaları Aylin'in yanındaydı. Diplomasını da normal şartlarda öğretim üyeleri verirken, Aylin'in yüksek azmi nedeniyle Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Semra Aytuğ verdi.