Aynı kocaya ikinci boşanma davası

İkinci kez aynı eşiyle evlenen kadın yine boşanma davası açtı. İlk boşanmanın ardından kocasının değiştiğini düşünerek ikinci bir şans verdiğini söyleyen kadın bu kez 100 bin lira da tazminat istedi.

Aynı kocaya ikinci boşanma davası
Vatan'dan Tolga Atar'ın haberine göre İstanbul Aile Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, iki kez evlenen çiftin ikinci kez boşanma davası görülmeye başlandı. Melike D. eşi Doğan D.’ye ikinci kez açtığı şiddetli geçimsizlik yüzünden açtığı boşanma davasında 100 bin TL tazminat talep etti.

İlkinde anlaşmalı boşandılar

Melike D. eşi Doğan D. ile 24 yaşında evlendiğini söyleyerek, “Eşimle tanışarak evlendik. Evliliğimizi iki yıl yürütebildik.  Eşim eve geç geliyor evin ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Beni aldattığından şüphelendim ve anlaşmalı olarak boşandık” dedi. Ama boşanmanın ardından yakın çevresinden tepki aldığını ve tek başına kaldığını anlatan genç kadın, “Bir yıl tek başıma kaldım. Bir şeye ihtiyacım olup olmadığımı eşim Doğan D. telefonla arayarak soruyordu. Benimle evlilik yaptığımız dönemdekinden daha çok ilgileniyordu. Tekrar evlenme teklifinde bulununca ben de kabul ettim.  Bir yıl mutlu evliliğimiz oldu. Sonra Doğan eve geç gelmeye başladı. İşinin olduğunu söyleyerek bazen eve hiç gelmiyordu. Akşamları ne işi olabileceğini arayıp sorduğumda telefonda kavga ediyorduk. Eve geç gelince de bana bağırıyor sinkaflı sözler söylüyordu. Evin geçimi ile hiç ilgisi kalmamıştı. Ödediğim dediği faturaları bile ödemiyordu” diyerek boşanmak istediğini söyledi.

Doğan D. ise mahkemede eşini sevdiğini boşanmak istemediğini söyleyerek, “Eşim Melike D. her şeyi abartıyor. Neden bu kadar abarttığını bilmiyorum. İşim iyi evime, eşime maddi olarak bakıyorum. Ayda bir yada iki kez iş yerindeki arkadaşlarımızla birlikte olduğum zamanlar eve geç geldiğim oluyordu. Boşanmak istemiyorum” dedi.

Duruşma iki tarafın bildirdiği tanıkların dinlemesi için ileri tarihe ertelendi.