Ayşegül Terzi tekmecisiyle yüzleşecek!

Otobüste şort giydiği gerekçesiyle tekmeli saldırıya uğrayan 23 yaşındaki hemşire Ayşegül Terzi, 26 Ekim’de görülecek duruşmada saldırganla ilk kez karşı karşıya gelecek.

Ayşegül Terzi tekmecisiyle yüzleşecek!
Vatan'da yer alan habere göre 12 Eylül günü otobüse binen Ayşegül Terzi, Çekmeköy mevkiinde otobüste yolcu olarak bulunan Abdullah Çakıroğlu’nun tekmeli saldırısına uğradı. Çekmeköy’de ailesiyle birlikte yaşayan Ayşegül Terzi, olay anına ilişkin hiçbir şey hatırlamadığını belirtti. Terzi, “Kamera kayıtlarından gördüğüm kadarıyla başkalarının anlattıkları kadarıyla bir şeyler biliyorum. Ama hiçbir karesi yok benim gözümde” dedi. Uzun zaman hiç uyuyamadığını, kâbus gördüğünü anlatan Terzi, “Hep kabus gördüm. Hiç bilmediğim biri beni kovalıyordu. Doğru bir uyku düzenim yok hâlâ” dedi.

Hâlâ otobüse binemiyorum

Olayın ardından evden 20 gün sonra dışarı çıkabildiğini söyleyen Terzi, “Bir otobüs denemesi yaptım ablamla birlikte. Herkes bakıyormuş gibi geliyordu. Herkese psikopatmış gibi, bana bir şey yapacakmış gibi dikkat ederek biniyorum. Hâlâ binemiyorum otobüse. İşe servisle gidiyorum” dedi.

Müslümanlığımı kimse sorgulayamaz

Terzi, “Benim Müslümanlığımı kimse sorgulayamaz. O da sorgulayamaz, herhangi bir insanda sorgulayamaz. Herkesin inancı kendinedir” dedi. 26 Ekim’de ilk duruşmanın yapılacağını belirten Ayşegül Terzi, hazır hissetmese de duruşmaya gitmek istediğini belirtti. Terzi, “Bir yandan korkuyorum aslında. Yüz yüze gelince ne yaparım diye? Bir yandan da görmek istiyorum, nasıl kendini savunuyor, ne diyor diye? Söylediği hiçbir şeyin de mantıklı bir açıklaması olamaz. Daha ileri gitmeden yıldırıcı bir ceza almasını istiyorum en azından. ‘Pişman değilim’ dedi. Yine olsa yine yapacak. Kimseye de yapmasın, yapmasına da fırsat verilmesin” diye konuştu.