Ayşenur Bahçekapılı neye uğradığını şaşırdı!

TBMM Başkanvekili AK Parti’li Ayşenur Bahçekapılı, geçen hafta gittiği Almanya seyahatinde sıkıntılı anlar yaşadı.

Ayşenur Bahçekapılı neye uğradığını şaşırdı!
Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre kaldığı otelin lobisinde çantası çalınan Bahçekapılı, pasaport, kimlik, para ve tüm kredi kartlarını kaybetti. Büyükelçilik, Türkiye’ye dönmesi için geçici pasaport çıkarttı. Ancak polis, geçici pasaportunda sorun olduğu belirterek, Bahçekapılı ve beraberindekileri havalimanındaki polis karakolunda alıkoydu. Bahçekapılı, özel bir seyahat için gittiği Almanya’nın Köln şehrinde, kaldığı otelin lobisinde çantasının çalınmasıyla başlayan olayı anlatırken, Alman polisinin tüm uyarılarına rağmen kendilerine son derece kötü davrandıklarını dile getirdi.

Ayşenur Bahçekapılı, şunları anlattı:

HER ŞEYİM ÇALINDI

“Kaldığımız otelin lobisinde çantam çalındı. Telefonum, pasaportum, cüzdanım, tüm kredi kartları kimlikleri de içindeydi. Hırsızlık olayı olduğu anda hemen karakola gittik. Sadece dinlemekle yetindiler. Bir tutanak tutuldu. Bizimle ilgilenmediler bile. Milletvekili, Meclis Başkanvekili olduğumu anlattım ama hiç oralı olmadılar. İfade alma işleri de uzadıkça uzadı. Daha sonra konsoloslukla irtibata geçtim. Geçici pasaport çıkarttım.

BİZİ ALIKOYDULAR


Dönüş için havaalanına geldiğimde polis beni alıkoydu. Geçici pasaportu kabul etmediler, milletvekili ve başkanvekili olduğumu söylememe rağmen ‘bizi ilgilendirmez’ dediler. Beni ve yanımda olan ablamı havalaanındaki polis merkezine götürdüler. Uçağımızın kalkmak üzere olduğunu, ne incelemesi yapacaklarsa bir an önce yapmalarını istedik ama 45 dakika orada bizi tuttular.

"SİZİN AB’NİZ BU MU?" DİYE BAĞIRDIM

‘Buraya vizesiz girip girmediğinizi bilemeyiz’ dediler. Diplomatik pasaport kullandığımı anlattım. Konsoloslukla irtibata geçmelerini söyledik ama dinlemediler. Karakolda tutulan tutanağı da gösterdik. Ne dediysek ikna edemedik. Uzun tartışmalar ve uğraşların ardından polis eşliğinde, bizi pasaport kuyruğuna kadar getirdiler. Çok sinirlendim, ‘Sizin AB dediğiniz bu mu, istemiyoruz AB’yi’ diye bağırdım. Polis bu kez bizi susturmaya çalıştı, ‘Susmazsanız sizi alıkoyarız’ diye tehdit ettiler. Tartışmalar eşliğinde uçağa binip, döndük.”