Aziz Sancar Türkiye'ye geldi

Nobel ödüllü profesör Aziz Sancar, eşiyle birlikte Türkiye'ye geldi. Atatürk Havalimanı’nda bir süre dinlenen Sancar, uçağa gitmeden önce gazetecilere el salladı.

Aziz Sancar Türkiye'ye geldi
CİHAN'da yer alan habere göre Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Stockholm'den İstanbul'a geldi.

Yorgun olduğunu söyleyerek görüntü vermeyeceğini ileten Sancar, dinlenmek için Atatürk Havalimanı VIP salonuna geçti.

Burada bir süre dinlenen Sancar, kendisini bekleyen basın mensuplarının yanına geldi.

Ankara uçağına gitmeden önce kameralara el salladı. Gazetecilerin, “Hocam hoş geldiniz memlekete” sözü üzerine Sancar, “Sağolun, hoş bulduk” dedi. Sancar saat 18.00'da Ankara'ya gitti.

Madalyasını Atatürk'e hediye edecek

Milliyet'te yer alan habere göre
Sancar, Nobel ödül töreninin ardından yaşadığı ABD'ye gitmeyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geldi.

Sancar, bu sabah Genelkurmay Karargahına ziyarette bulundu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüşen Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından saat 11.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edildi. Görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Sancar, Genelkurmay karargahı ziyareti sırasında Nobel madalyası ile sertifikasını Genelkurmay'ın emanetine bıraktı. Sancar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Anıtkabir'e giderek madalyasını Atatürk'e hediye edecek.

19 Mayıs 2016 tarihine kadar Nobel madalyası Genelkurmay emanetinde kalacak.

Madalyanın, 19 Mayıs'ta Anıtkabir'e hediye edilmesiyle ilgili program ve törenin biçimi de Genelkurmay tarafından belirlenecek.