Aziz Yıldırım'dan 'bebek' göndermesine yanıt!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte basının karşısına çıktı. Toplantıda sadece Fenerbahçe aleyhine değil, Süper Lig'de diğer takımlar için de yapılan hatalara dikkat çekildi.

Aziz Yıldırım'dan 'bebek' göndermesine yanıt!
Skorer'de yer alan habere göre Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde bulunan 1907 Tribünü'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk söz alan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, "Mektup göstereceğiz. Metni okuyalım. Ne Uslu'nun açıklamaları ne bu basın toplantısının sonuca odaklı olmadığını göstereceğiz" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise mektup gösterilmeden öncesi şu açıklamayı yaptı: "Türk sporunda 6 haftadır hakemler konusunda sıkıntılar yaşanmakta. Bu hatalar genel. Biz bu konuşmaları yaparken, Beşiktaş maçında hakem şöyle yaptı, böyle yaptı diye değerlendirme yapmayacağız. 6 haftalık hakem hatalarından ne anladığımızı çözebilmek için bu toplantıyı yapıyoruz. Bursaspor maçında neler yaşandığını anlatan mektuptur."

Barkovizyondan mektup gösterildi...


Aziz Yıldırım'dan 'bebek' göndermesine yanıt!

Yıldırım'ın basın toplantısında okunan mektubun içerisinde Hamza Hamzaoğlu'nun Mersin maçı sonrasındaki sözleri de yer aldı.

Mektuptan sonra tekrar söz alan Mosturoğlu, "Bakın arkadaşlar bu yazının maçtan 5 gün önce verildiğini düşünürseniz, Sayın Orman ve Sayın Hamzaoğlu'nun açıklamaları çok önemlidir. Manalandırılmış kelimesine dikkat edelim. Siz eyyam yaptı deyin. Bazıları art niyetli desin. Gerçekten işin özeti budur. Gazeteye vermediği bir demeçten dolayı Aziz Yıldırım PFDK'ya sevk edilmiştir. Bu isimler ise Disiplin Kurulu'na verilmemiştir. Sayın Uslu'nun maç sonrası açıklamaları  nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi. Halis Özkahya maalesef durumdan vazife çıkarmıştır. Bir an önce TFF, hakem Halis Özkahya ile yollarını ayırmalı" ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım şöyle konuştu: "Rahmetli Hasan Doğan TFF Başkanı olduğunda ilk yaptığı eylem hakem camiası içinde kronik hale gelmiş hakemlerin futbol hayatını bitirmekti. O zaman bu operasyonlar yapılmasıydı sorun hala devam edecekti. 2 sene iyi idare ettiler. Hakem camiası içinde karışıklık var. Hakemler içerisinde bir çekişme var. Profesyonellik geldiği zaman hakemlik cazip hale gelmiştir. Hakemlerin 40-50 bin lira arasında aylık gelirleri var. Fenerbahçe'nin hakkı yendi diye açıklama yapmıyorum. Biz bunları aştık. Bütün kulüplere karşı hakem hataları var. 1-2 kulüp korunmaya çalışılıyor. Son 3 senede 3 tane MHK Başkanı değişti. İstikrar yok. Sistemin bozukluğu var. Hakeme göre gözlemci, gözlemciye göre hakem veriliyor. Kötü bir maç idare eden bir hakeme gözlemci yüksek not verebilmekte ve yeniden maç almasını sağlamakta. 14 yıldır eğitim sistemi aynı şekilde devam ediyor. Bunlardan birisi Oğuz Sarvan.

"Maçın kaderi ile oynadı"

Herkes profesyonel hakem olmaya çalışıyor. 70 milyon euroya yakın bu sene transfer yaptık. 1 hakemin düdüğü ile bu kadar büyük rakamı sokağa atamayız. Bunu yapanlar mutlaka cezalandırılmalı. En kısa zamanda Federasyon içerideki çürük yumurtaları temizlemelidir. Deniz Çoban açıklama yaptı. Deniz Çoban'ı hepimizin takdir etmesi gerekir. Eski MHK Başkanları ateş püskürüyorlar. Deniz Çoban'ın bu ifadeleri kullanarak bizim kafamızda Deniz Çoban ile ilgili oluşacak algıları hafızalarımızdan sildi. Demek ki hiçbir etki altında kalmamış. Bir daha yaptığında da düdüğünü duvara asar. Deniz Çoban'ı buradan tebrik ederim. Halis Özkahya için benim kafamda soru işareti var. Ankara'da onun yönettiği maçta berabere kaldık, şampiyonluktan olduk. Galatasaray derbisinde Meireles'i olmayacak şeylerle suçladı. Tahkime gittik 12 maçlık ceza 4 maça indi. Markovic'e atılan tekmeyi görmedi. Maçın kaderi ile oynadı. Kendisinde biriken geçmişte olan bazı sıkıntıları mı sahaya yansıdı. Özkahya Fenerbahçe'yi katletmiştir. Fenerbahçe bir hakemin düdüğü ile kaybetmiştir. Hakem hataları olmasaydı, Fenerbahçe 4-5 puan önde olabilirdi.

"Sakatlıktan çıkmış bir oyuncu betonun üzerinde ısınma yapamaz"

Eğer devam ederse kaos olur. Trabzon'da Cüneyt Çakır, Trabzonspor'un en az berabere kalacağı maçta mağlup olmasını sağlamıştır. Sizi uyarıyorum... Yarın Van Persie, Sneijder, Eto'o, Nani olmaz. Siz burada 3. sınıf futbolculara hakemlik yaparsınız. TFF problemli hakemleri temizlemeli. Kaşarlanmış hakemlerle bu iş yürümez. Herkesi uyarıyorum. Saha komiseri, oyuncumuzun (Van Persie) kolundan tutamaz. Saha komiserinin parasını ben ödüyorum. TFF'ye bir daha ödemeyeceğimi söyledim. Sahanın kenarında bu oyuncunun yalnızca değeri 30-40 milyon euro. Sakatlıktan çıkmış bir oyuncu betonun üzerinde ısınma yapamaz. 4. hakem Özgür Yankaya'ya teşekkür ediyorum. Hakemler içinde kutuplaşma var. Cüneyt Çakır'ın babası bir yandan gücü elinde bulunduruyor. TFF'nin bu konulara acil eğilmesi lazım.

"Ali Palabıyık'a derbi maçı verilebilmeli"

Ali Palabıyık Fenerbahçe ve Beşiktaş maçı idare edebiliyorsa derbiye de verilebilir. Gençleştirme operasyonu lazım. Hatadan korkmayacaklar. Hata yaptığını ifade etmeleri lazım. Çok büyük bir potansiyel var futbolda. Milyar dolarla ölçülebilecek değerler var. Ülkede spordan dolayı kaos olması hepimizi üzer. Bugün çok nazikçe uyarı yaptık. Kendimize olan saygımızdan dolayı. Bugün hakem atayacaklar Akhisar maçı ile ilgili. Her şeyi söyleriz, sonra maçı idare edemez. Sorumluları göreve çağırıyoruz. Ama herkesi uyarıyorum. Bunu onlardan bekliyoruz. Arayıcıların tekrar tekrar aramalarını rica ediyorum. Basına derbiden sonra yaptığı objektif değerlendirmelerden dolayı teşekkür ediyorum. Ben şahıslarla ilgili konuşmadım. Hakem camiası ile ilgili değerlendirmeler yaptım. Artık hakemler dikkatli olsun demiyorum. Hakem camiasında sorunlar var onu çözsünler diye uyarı yapıyorum. Bu hakemler yurt dışında maç yönettikten sonra egoları yükseliyor, burada hata yapıyorlar.'


Aziz Yıldırım bir soru üzerine "Uzaya çıkacağız" yanıtını verince gülüşmeler yaşandı.

"Halis Özkahya, Deniz Çoban gibi maçtan sonra yaptığı hatalardan dolayı özür dileseydi ne düşünürdünüz?" sorusuna Başkan Yıldırım "Saygı duyardım" yanıtını verdi.

"Hangi hakem derbiye atansın?" sorusuna da Aziz Yıldırım, "Böyle soru olur mu? Deniz Çoban atansın! Genç olmuş, yaşlı olmuş önemli değil. Adaletli olsun" karşılığını verdi.

BJK TV'ye cevap verdi

Aziz Yıldırım, BJK TV'de yayınlanan bebek ağlaması görüntüleri üzerine basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Olabilir. Bir kere yendiler bizi, puanları eşitleyebildiler. Ama burada yeneriz, şampiyon Fenerbahçe olur. Burada yeneriz, 3 puan öne geçeriz. Yeneriz, yeniliriz. Bunlar önemli değil" dedi.

"Terfi sistemleri bozulmuştur"

Asbaşkan Mosturoğlu ise "Terfi sistemi bozulmuştur. Profesyonel hakemlerle 4'er yıllık sözleşme yapılmıştır. Formu ne olursa olsun 4 yılını garanti altına almıştır. Bu da göz önünde bulundurulmalıdır. Ben UEFA'da bunun böyle olmadığını biliyorum. Uilenberg'in durumu gerçekten düşündürücü. Uilenberg'in federasyonun danışmanı olması gerçekten önemli. Etik anlamda bu izaha muhtaçtır. Tolga Özkalfa FIFA hakemliğinden düşmüştür. Uilenberg'in diş hekimi olduğu için FIFA hakemliğine yükselmiştir. Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım FIFA hakemliğinden düşmüş olmasına rağmen, profesyonel hakemliğe imza atmıştır. Atamada da bir ihmal var. Hakemlik camiası ile ilgili inanılmaz söylenti var. Bu hakemler yetenekli-genç hakemlerin önünü kesmektedir. Beşiktaş'ı kazandığı için tebrik ediyoruz. Biz hatadan rakibimiz ve kendimiz adına mutlu olmuyoruz" açıklamasını yaptı.   
Konular Spor Haberleri