Babasına bile acımadı!..

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Karaçay Beldesi Başkanı Abdullah Kumral, su parası ödemeyen ve içlerinde babası dahil 6 akrabasının da bulunduğu kişilerin evine icra göndererek parayı tahsil etti.

Babasına bile acımadı!..

Babasına bile acımayan Başkan Kumral "Bu para milletin parası. Kimseye yedirtmem" derken, borcu olan 500 lirayı icra kağıdı gelir gelmez belediye veznesine ödeyen baba Osman Kumral ise "Önce kızdım ama daha sonra oğluma hak verdim" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Karaçay beldesinde yaşanan olayda Belediye Başkanı olan Abdullah Kumral, kasaba halkı arasında kendilerine gönderilen su faturalarını ödemeyenlere yönelik icra takibi başlattı. İcra yoluyla su faturalarını ödetme yoluna giden başkanın öz babası da bu durumdan nasibini aldı.

Başkan Abdullah Kumral'ın babası Osman Kumral'ın da 500 Liralık ödenmemiş su borcu için evine tebligat gitti. Örneğine sık rastlanmayan bu durum için konuşan Kumral, "Ben Karaçay'ın çehresini değiştirmek için göreve geldim. Koltuk sevdalısı olmadım. Karaçay'ın Karaçay olması için çalışıyorum. Bu yüzden kasabada yaşayan herkes benim için aynı değerdedir. Karaçay'ın çıkarları doğrultusunda görevimi yapıyorum. Belediyemize 500 TL'nin üstünde su borcu olan 25 kişiye icra takibi başlattım. Bu 25 kişinin içinde 6 akrabam var, biri de babam. Ben en önce babama acımadım, çünkü bu paraların içinde herkesin hakkı var. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını babam da olsa kimseye yedirmem" dedi.

Ödemediği su faturası için eline icra kağıdı ulaşan başkanın babası Osman Kumral ise, "Oğlum bana bile acımadı ki diğer insanlara acısın. Oğlum doğru olanı yaptı. Ancak icra kağıdı elime ulaştığında biraz kızmıştım, sonra doğru olanı yaptığını anladım ve ona hak verdim. Bana gelen ödeme emrini bizzat kendim ödedim. Oğlumla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.