Bağımlılık merkezinde skandal büyüyor!...

Antalya Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi Zehir Savaşçıları Akademisi’nin Genel Müdürü olarak kendini tanıtan İ.K.’nın uyuşturucu ticareti suçundan 12 yıl ceza aldığı ortaya çıktı.

Bağımlılık merkezinde skandal büyüyor!...
Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre skandal sonrası ortayı çıkan yeni bir ses kaydında ise merkezde uyuşturucu kullanan kişilerin eğitmen olarak görevlendirildiği, bu eğitmenlerin malzeme almak için dışarı çıkıp merkeze uyuşturucu soktuğu iddia edildi.

Antalya’da Hürriyet’in ortaya çıkardığı bağımlı merkezi skandalına Sağlık Bakanlığı el attı. Bakanlık, Kepez ilçesi Duacı Mahallesi’nde madde bağımlısı gençlerin tedavisine yönelik hizmet veren Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi Zehir Savaşçıları Akademisi hakkında çok sayıda şikâyet aldıklarını ve gerekli işlemleri yapıldığını duyurdu.

12 YIL CEZA ALMIŞ

Merkezde yaşananlarla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulunulurken, Zehir Savaşçıları Akademisi Genel Müdürü olarak kendini tanıtan İ.K.’nın ise uyuşturucu ticareti suçundan 12 yıl 6 ay ceza aldığı tespit edildi. Ayrıca merkezin bağımlı tedavi faaliyetleri de resmi olarak durduruldu.

‘BİZE KOMPLO KURULDU’

Hürriyet muhabirine telefonla ulaşan İ.K., “Bu büyük bir komplo. Mahzen olarak adlandırılan yer bir depo. Zaten bağımlı gençler oranın kapısını kırarak içeri girmiş. Burası önceden turizm tesisi olarak kullanıldığı için bazı içkiler bu odada tutuluyordu. Biz onlarca çocuğumuzu topluma yeniden kazandırdık. Bunları hiç konuşmadan bizi yargılıyorlar” diye konuştu.

SAVCILIK ARAŞTIRIYOR

Bireysel ve kamu kurumları tarafından yapılan başvuruların ardından harekete geçen Antalya Cumhuriyet Başsavcılğı, olayda ismi geçen bağımlı gençlerin, eğitmenlerin ve yöneticilerin ifadesini alacak. Ayrıca merkezde çekildiği öne sürülen görüntüler de soruşturma dosyasına girecek.

ŞOK SES KAYDI

Skandal sonrası ortayı çıkan yeni bir ses kaydında ise merkez yöneticileri ve eğitmenlere ait olduğu skandal konuşmalar yer aldı. Konuşmalarda; merkezde uyuşturucu kullanan kişilerin eğitmen olarak görevlendirildiği, bu eğitmenlerin malzeme almak için dışarı çıkıp merkeze uyuşturucu ve alkol soktuğu ileri sürüldü. Konuşmalarda merkezdeki kadınlara yönelik taciz iddiaları da gündeme geldi.