Bahar gözlere zarar!

İlkbahar, birçok alerjik hastalığın habercisidir. Toz, polen ve sık değişen havalar, gözlerde sık rastlanan alerjik konjontivite hastalığına zemin hazırlıyor.

Bahar gözlere zarar!
Takvim'de yer alan habere göre genellikle her iki gözü birden etkileyebiliyor. Bulgular ise hızlı bir biçimde ortaya çıkıyor. Gözlerde kaşıntı, yanma ve kızarıklık ile kendini belli ediyor. Genelde göz kapakları şişiyor, gözler sulanıyor. Gözde ışık hassasiyeti gelişiyor.

Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Özgür Şanlı, göz alerjilerinin tedavi edilmez ise göz kuruluğundan göz kapağı iltihabına ve kalıcı göz bozukluklarına davetiye çıkarttığını vurguladı.

Şanlı şu bilgileri verdi: "Hastalığın tipine ve şiddetine göre yıkayıcı suni göz yaşı damlaları, alerjiyi önleyici damlalar ve gerektiğinde kortizon içeren ilaçlar kullanılır. Alerjiyi tetikleyen UV ışınlarından korunmak için filtreli güneş gözlükleri önerilir. Pencereler kapatılıp yatılmalıdır. Klimalı ortamlardan da uzak durmalıdır."