Bahçeli başvurusunu İYİ Parti esprisi ile yaptı

MHP'de 24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi milletvekili aday adaylığı için başvurular başladı. İlk başvuru MHP Genel Başkanı devlet Bahçeli tarafından yapıldı.

Bahçeli başvurusunu İYİ Parti esprisi ile yaptı
Habertürk'ün haberine göre Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) milletvekilliği aday adaylığı başvruları bugün başladı. İlk başvuruyu yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Ülkemiz için gayet iyi olacak. Bir partinin sloganına benzedi ama” dedi.

MHP'de 24 Haziran'da yapılacak erken seçim için bu sabah milletvekilliği aday adaylık başvuruları başladı. İlk başvuruyu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli, seçimlerin sonucunun iyi olacağını belirterek, "YSK seçim takvimini açıklarsa bundan sonra siyasi partiler yoğun bir çalışma ortamına girecek. Bizde tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. Güzel bir seçim olacak inşallah. Bazı yerlerde miting yapacağız, bazı yerlerde kapalı salon toplantıları yapacağız. Biraz da geçmişte ihmal etmiş olduğumuz şekliyle medyayı değerlendirmek istiyoruz. Eğer onlar biraz kapı aralarlarsa" dedi.

'BİR PARTİNİN SLOGANINA BENZEDİ AMA'

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, bir basın mensubunun, 'Nasıl bir süreç bizi bekliyor?' sorusuna "Ülkemiz için gayet iyi olacak" yanıtını verdi. Bahçeli daha sonra, gülümseyerek "Bir partinin sloganına benzedi ama. MHP bu seçimi çok önemsiyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemiz için çok iyi olacağı kanaati ile seçimlere de çok iyi hazırlanıyor. İnşallah sonuçta hayırlara vesile olacaktır" dedi. MHP'de milletvekilliği aday adaylığı süreci 3 Mayıs'ta sona erecek.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Açıklamada, milletvekili aday adaylığı başvurusu için gereken belgeler şöyle sıralandı:

Genel Merkeze hitaben aday adayının el yazılı başvuru dilekçesi. Aday adayı formu. İsteyen aday adayları Genel Merkezde isteyen aday adayları ise http://aday.mhp.org.tr internet adresinden online olarak doldurabilecek. İki adet Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdan fotokopisi. İki adet öğrenim belgesi fotokopisi. İki adet milletvekili adaylığı için Cumhuriyet Başsavcılığından veya e-Devletten (Resmi Kuruma – Milletvekili Adaylığı – MHP Genel Merkezi'ne şeklinde) alınan arşiv kaydını içerir adli sicil kaydı belgesi (sabıka kağıdı) ve adli sicil kaydı bulunanların ilgili mahkemeden alacağı yasaklanmış (memnu) hakların iadesi kararının aslı. Öz geçmiş, (Elektronik ortamda yazılarak [email protected] adresine gönderilecek.) Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge. Dört adet vesikalık fotoğraf. Kamu görevlileri için istifa dilekçesinin alındı belgesi, parti yöneticilerinin ise istifa dilekçelerinin fotokopisi. Milletvekili aday adayının kendi adına yatırdığı 2 bin 500 liralık aidatın banka dekontunun aslı.

Engelli aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacak.

Milletvekilleri aday adayları, başvuru ücreti olarak belirlenen 2 bin 500 lirayı ilgili banka hesaplarına yatırabilecek.


MHP GENEL MERKEZİ'NDE DİKKAT ÇEKEN PANKART

Öte yandan MHP Genel Merkezi'ne asılan pankart dikkat çekti. Pankartta, "Cumhur İttifakı, millet aklı" ifadeleri kullanıldı.

MHP'nin 24 Haziran seçim hazırlıklarında kullanacağı sloganlardan birinin bu olacağı belirtiliyor.