Bahçıvanın icra oyunu!

Büyükada’da Ahmet Y., 78 yaşındaki Vizantiyadis’e 300 bin liralık icra kumpası kurarak iki dairesine el koydu. Ahmet Y. tutuklandı.

Bahçıvanın icra oyunu!
Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre 50 yıldır İstanbul Büyükada'da ikamet eden Yordan Ptolemeos Vizantiyadis, tamir onarım ve bahçe işleri yapan Ahmet Y.'ye (36) büyük bir güven duyuyordu. Ahmet Y., yalnız yaşadığı apartmanda iki dairesi bulunan Vizantiyadis'e büyük bir kumpas kurdu.

İddiaya göre; Ahmet Y., Aralık 2015'te, "Yordan amca, İzmir'e gideceğim. Bu poşetteki 300 bin TL sende kalsın. Dönüşte alırım" diyerek poşeti teslim etti. Karşılığında ise yaşlı adama 300 bin liralık bir senet imzalattı. Ancak bir süre sonra gerçek ortaya çıktı: Vizantiyadis poşette para değil kâğıt olduğunu söyleyince Ahmet Y. bir yanlışlık olduğunu savundu, Vizantiyadis yine önemsemedi.

Ahmet Y. senedi icraya koydu. Vizantiyadis'in oturduğu ev, icra ihalesine giren B.S.Ç.'ye satıldı.

Vizantiyadis'in aynı binada bulunan kiradaki evi de Ahmet Y.'ye kaldı. Satış işlemleri kesinleşince Vizantiyadis'e evi tahliye etmesi için tebligat çıkarıldı. Yaşlı adam evden çıkarılmak üzereyken, avukat Muzaffer Yıldırım durumu savcılığa bildirdi.

Savcının incelemesi sonrası Ahmet Y. tutuklandı. Savcılık, davaya konu senet için el koyma kararı, icradan satılan evler üzerine ise "satılamaz" şerhi koydurdu.

Ahmet Y. hakkında 2 yıldan 7 yıla hapis, 5 bin güne kadar da adli para cezası talebiyle dava açıldı.