Bakan Ağbal: "Vergi artışı yok"

Bütçe gerçekleşmelerini açıklayan Maliye Bakanı Ağbal bu yıl herhangi bir vergi artışı yapılmayacağını söyledi.

Bakan Ağbal: "Vergi artışı yok"
Takvim'de yer alan habere göre Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Yıl sonuna kadar özellikle gelir elde etme amacıyla herhangi bir vergi artışı, vergi ayarlaması yapmayacağız" dedi. Bu yıl elektrik ve su başta olmak üzere kamu hizmet ve ürünlerinde de zam yapılmayacak. 'Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2017 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri' konulu bir toplantı gerçekleştiren Ağbal, şu mesajları verdi:

Merkezi yönetim bütçesi Haziran'da 13.7 milyar lira, Ocak-Haziran döneminde ise 25.2 milyar lira açık verdi.

Her 2 yapılandırmada toplamda 96.2 milyar liralık kamu alacağını yapılandırdık. Matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesi kapsamında 25 milyar liralık tahakkuk yaptık. Böylece her 2 yeniden yapılandırmada toplamda 121 milyar liraya ulaştık.

Uygulanan sıkı para politikasına kararlılıkla devam edilmesi, maliye politikası kanalında özellikle birtakım fiyat ve vergi ayarlamalarına ilişkin enflasyonla mücadeleyi destekleyen kararlar almış olmamız, bir taraftan gıda enflasyonuyla ilgili Gıda Komitemizin aldığı kararlarla inanıyoruz ki yıl sonunda enflasyonu tek haneli seviyelerde tamamlayacağız.

2016 Ağustos'ta yüzde 76.3 seviyesine gerileyen kapasite kullanım oranı, Haziran 2017'de yüzde 79 seviyesine ulaştı. Türkiye küresel kriz sonrası dönemde en yüksek kapasite kullanım oranını yakaladı.