Bakan Bozdağ: "Tecavüzcülere kesinlikle af yok"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ NATO Parlamenterler Toplantısında, cinsel istismar düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir, suç unsurları hafifletilmemektedir" dedi.

Bakan Bozdağ: "Tecavüzcülere kesinlikle af yok"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ NATO Parlamenterler Toplantısında, soruları yanıtladı.

Cinsel istismar düzenlemesine ilişkin açıklama yapan Bakan Bozdağ'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir, suç unsurları hafifletilmemektedir. Hukuka, yargıya saygı göstermeyen ve meydan okuyan bir tavır ortaya koydular. Hukukun gereği yapıldı. Eğer bunlar gitmiş olsaydı, zorla getirme kararı kesinlikle çıkması mümkün değildi. Burada HDP'li vekillere ayrı bir muamele yapılması kesinlikle söz konusu değildir. Diğerlerine nasıl bir muamele yapıldıysa öyle bir muamele yapılmıştır. Tabii tutuklama konusu mahkemenin takdirinde olan bir konudur. Bizim ona dair bir değerlendirme yapmamız doğru değil.

Türkiye, şeffaf ve demokratik bir ülke. Hukukun üstünlüğüne göre hareket etmektedir. İdam cezası şu an Türkiye'de tartışılıyor. Halkın bu yönde bir talebi var.

Bizim ülkemizde PKK terör örgütü, eylemler yapıyor. Bir canlı bomba kendini patlatıyor ve onlarca kişi ölüyor. Sizin ülkenizdeki bir parlamento vekili, onlarca vatandaşınızı öldüren teröristlerin cenazesine gidip omuz verse, siz nasıl tepki verirsiniz

Yani bu bir süreç. Nasıl bir şey çıkacak, şuan bir bilgim yok. Partiler arası tartışılan bir konu. İfade hürriyeti ve soruşturmalarla ilgili konuşuldu. HDP'li milletvekilleri hakkında konuşuldu.

Dokunulmazlık herkes için kalktı, bu sadece Türkiye'de değil, tüm ülkelerde, mahkemenin talebine uymayan zorla götürülür. Türkiye, hukukun gereğine uymuştur. Tutuklama ise mahkemenin bir talebidir. Bizim ülkemizde PKK terör örgütü, eylemler yapıyor. Bir canlı bomba kendini patlatıyor ve onlarca kişi ölüyor. Sizin ülkenizdeki bir parlamento vekili, onlarca vatandaşınızı öldüren teröristlerin cenazesine gidip omuz verse, siz nasıl tepki verirsiniz?"