Bakan Bozdağ'dan Metin Feyzioğlu'na tepki!

Adalet Bakanı Bozdağ, "Şu an Barolar Birliği Başkanı'nın avukatlar diye bir derdi yok. Benim Barolar Birliği Başkanı'na bir tavsiyem var, ya Barolar Birliği başkanı olun, ya CHP'ye genel başkan olun." dedi.

Bakan Bozdağ'dan Metin Feyzioğlu'na tepki!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas'a gönderdiği mektuba ilişkin, "Şu anda pek çok ülkede terör örgütlerinin oluşturduğu algı operasyonları üzerinden Türkiye değerlendirmeleri yapıldığını görüyoruz ve bunların hiçbirisinin gerçekliğinin olmadığını görüyoruz. Kendilerine de çok açıkça ifade ediyoruz." dedi.

"Genel başkan olmak istiyorsan yolu belli"

Barolar birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösteren Bozdağ, baroların avukatların hak ve hukuku ile onların daha iyi noktalara gelmesiyle ilgili görevleri bulunduğunu dile getirerek, Türkiye'de barolar birliği ve hekimler birliği gibi birliklerin temsil ettikleri kesimlerin haklarını savunmadığını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun avukatların hakkı ve hukuku diye bir derdi olan bir başkan olmadığını savunan Bozdağ, "Öncekiler de öyle değildi. Vedat Ahsen Coşar var onu istisna ediyorum ama şu anda avukatların derdiyle ilgilenen bir örgüt yok. Barolara bakıyorsunuz CHP'den daha çok siyasetin içerisinde veya diğer partilerden daha çok gündelik politikaların içerisinde. Barolar birliği başkanı genel başkan havasında CHP'nin... Geziyor her tarafı genel başkan olmak istiyorsan yolu belli." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, bütün baro başkanlarının hepsini CHP Genel Başkan adayı potansiyeli olarak gördüğünü anlatarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun işinin zor olduğunu kaydetti.

"Sayın Feyzioğlu'na şunu hatırlatmak isterim, ya barolar birliği başkanlığını yapın ya da CHP'nin genel başkanlığına lütfen aday olun." diyen Bozdağ, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir koltukta iki şey olmaz ama maalesef bugün barolar birliği avukatların hakkı ve hukukunu bırakmış başka işlerin peşinde koşmuş. Sadece bu konuda değil, gündelik politikanın her an içinde ne hikmetse hep CHP'nin yanında. Hep beraber aynı istikamette koşuyorlar. Avukatlara sesleniyorum, sizin hakkınızı hukukunuzu savunması gereken birlik bugüne kadar ne yaptı? Hekimler birliği var o da terör örgütlerinin borazanı gibi. Hekimler birliği hekimler lehine bir gün nefes alıp vermiş mi? Vermemiş ama bir bakıyorsunuz başka yerde duruyor. Türkiye'de insan hakları derneği var, ne yapıyor sadece teröristlerin hakları olduğu zaman onların peşinden koşuyor. Başka insanlar yok mu? Nerede bir PKK'lı, DHKP-C'li var onların hakkı söz konusu olduğu zaman hemen meydanda. Kocaeli'de sıradan çiftçinin de başına olumsuz bir şey gelmiş, bir gün de bu çiftçinin hakkı için bunların açıklama yaptığını duydunuz mu? Yok."

"Baro başkanlıkları partilerin genel başkanlığına atlama taşı değil"

Bakan Bozdağ, sivil toplum örgütlerinin ideolojilerinin esiri oldukları zaman, o ideolojinin dışındaki insanların hiçbirisinin hakkına, hukukuna sahip çıkmadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Gerçekten büyük zarar veriyorlar. Türkiye'nin Barolar Birliği de şu anda öyle. Geçmişte de öyleydi ama ara örnekler, Vedat Bey gibi örnekleri çıkarırsanız öyleydi. Ben onun için de diyorum ki Barolar Birliğinin hiç olmazsa levhasını değiştirse Feyzioğlu, 'Cumhuriyet Halk Partisi alternatif genel merkezi' diye yazsa da iyi olur yani. Hiç olmazsa adını doğru koysun. Zaten Kılıçdaroğlu tek başlı yürütmeye karşı çıkıyor. CHP'de bir eşbaşkanlık sistemi gelmiş olur, 'çift başlılık iyi' diyor. O zaman o genel merkezi Söğütözü'nde o yönetir, öbürü de Barolar Birliğinde... Beraber gül gibi geçinip giderler. Maalesef şu anda bu durumdayız. Avukatların hakkını hukukunu savunan bir örgüt olmaktan uzak, ideolojik kamplaşmanın içindeler avukatlar diye bir derdi yok bunların siyaset derdi var. O zaman git aday ol kardeşim. Genel başkanlık rüyası görmekten vazgeçin gidin aday olun veya kongre orada CHP'nin genel kongresine katıl. İstanbul'da başkan olanlar da öyle hemen CHP Genel Başkanı olacak. Öbürü de öyle. Baro başkanlıkları partilerin genel başkanlığına atlama taşı değil. Şu ana kadar baroların başından genel başkan çıkmış mı? Çıkmamış ama öyle bir rüyaları var. Ben öyle görüyorum. Bu rüyanızın peşinden koşun ve gidin ilk seçimde CHP kongresinde lütfen aday olun."

Bozdağ, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas'a gönderdiği mektuba ilişkin, "Şu anda pek çok ülkede terör örgütlerinin oluşturduğu algı operasyonları üzerinden Türkiye değerlendirmeleri yapıldığını görüyoruz ve bunların hiçbirisinin gerçekliğinin olmadığını görüyoruz. Kendilerine de çok açıkça ifade ediyoruz. Terör örgütlerinin propagandalarını Türkiye'nin gerçekleriymiş gibi aktaranlara karşı bizim tutumumuz çok nettir. Adil olmayan, objektif olmayan, terör örgütlerinin propagandasının bir bakanın kaleminden Türkiye'ye gönderilmesini biz kabul etmeyiz ve buna itibar da etmeyiz. Türk yargısı bağımsız bir yargıdır, tarafsız bir yargıdır." ifadelerini kullandı.