Bakan Yılmaz: "Dört mevzi vuruldu"

Azez’de PYD güçlerinin vurulmasını değerlendiren Bakan Yılmaz “PYD bölgeden çekilene kadar topçu atışlarını sürdürme kararı aldık” dedi.

Bakan Yılmaz: "Dört mevzi vuruldu"
Milliyet'te yer alan habere göre Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dün Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin soruları üzerine iki gündür PYD unsurlarına Fırtına obüsleriyle yapılan müdahaleye ilişkin konuştu. Yılmaz şunları kaydetti:

“Kilis bölgesinde Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde Türkiye topraklarına havan mermisi atılmıştır PYD/PKK unsurları tarafından. Dolayısıyla angajman kuralları çerçevesinde ülkemize doğru atış yapıldığında buna misliyle caydırıcı şekilde karşılık verilmektedir. Ülkemize havan mermisi gelmesi üzerine Maranas, Sicarnas, Tel Rifat, Minnag ve Şereva bölgelerinde tespit edilen unsurlara karşı Fırtına bataryasıyla atış yapılmıştır. Dolayısıyla Minag Havaalanı ve Maranas bölgesinde bu unsurlara karşılık verme söz konusudur. Azez bölgesindeki unsurların saldırı hazırlığında olduğuna dair istihbarat bilgisi vardır.

‘Göç tehdit demektir’

Türkiye PYD/PKK’nın Minag Hava Üssü’nden çıkıp Azez ve çevresini terk edene kadar topçu atışlarını sürdürme kararı aldı. Her alan kazanması Türkiye’ye ilave göç demektir. NATO Savunma Bakanları toplantısı yapıldı. Göç baskısı, yasadışı göç de gerek Türkiye’nin istikrarına ve gerekse Avrupa’nın istikrarına tehdit görüldüğünden NATO, Ege’ye gemi gönderme kararı aldı. Alan kazanırsanız göçe de teşvik edersiniz. Türkiye, zaten 2,5 milyondan fazla göç kabul etmiş, sığınmak zorunda kalanlara kapıyı açmış. Saha temizleme var, etnik arındırma var. Dolayısıyla herkes yerinde durursa Türkiye kendiliğinden birşey yapmaz.

Ama ilave bir kazanımın Türkiye’nin güvenliğine bir tehdit oluşturduğunda da Türkiye, buna gerekli karşılığı verir diyoruz. bugün de Kilis Demirışık’a havan mermisi düştü. Bunun üzerine de bugün yine Minag Havaalanı’na, Tel Rifat’a ve Şeverikat’a Akçabağlar bölgesinden Fırtına bataryasıyla ateş yapılmıştır. Bizim tarafımızda can kaybı yok, diğer tarafı bilmiyoruz.”