Bakan Zeybekci'den flaş açıklamalar!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye topraklarının iki devlete verilmenin hesapları yapıldığını belirterek, “Bu işgal girişiminin sonunda hedeflenen şey Ermenistan ve Kürdistandı" dedi.

Bakan Zeybekci'den flaş açıklamalar!
İHA'da yer alan habere göre Bakan Zeybekci, memleketi Denizli'de Gönüllü Teşekküllerle bir araya geldi. Buradaki toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, FETÖ'nün darbe girişimi ile Moody's'in Türkiye hakkında verdiği kredi notu konusunda açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz'un bir darbe girişimi olmadığını, 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu belirten Bakan Zeybekci, "15 Temmuz yıllardan beri kurulan, kurgulanan bir oyunun, senaryonun, son aşamasıydı, son sahnesiydi. Yıllardan beri hazırlanan o ihanet kurgusunun, zaman içindeki denemeleriyle, yani bu Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık'la veya ondan önceki E-Muhtırasıyla veya başka şekilde devrede olan bir oyundu. Birilerinin kurguladığı bir ihanet girişiminin Türkiye'yi bölme girişimiydi. Bunu yapanlar, asla affedilmeyecek, ağırlaştırılmış müebbet yediği zaman hücre hapsiyle orada kalacak. Ama bunları hukuk içinde yapacağız." ifadesinde bulundu.

"SUÇLU ANAM, BABAM, ÇOCUĞUM DAHİ OLSA HESAP VERECEK"

15 darbe girişimi ile ilgili suçlunun fark etmeksizin cezasını çekeceğini belirten Zeybekci, "Bunların içinde, hemen hemen birçoğunu tanıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız tanıyor, birçoğunu da ben tanıyorum. Arkadaşımızla zamanında Denizlimize hizmet etmiş olan veyahut Denizlimizin bir şekilde bazı yerlerinde sanayici olan, işadamı olan veyahut öğretim görevlisi veyahut başka görevlerde yer almış olan insanlardır. Suçluysa cezalarını çekecekler. Anam dahi olsa, babam dahi olsa, çocuğum dahi olsa, suçluysa bu millete hesabını verecek, cezasını çekecek. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunun hesabı mutlaka ve mutlaka sorulacaktır. Yeri geldiği zaman gizliden destekleyenlere, kimsenin olmadığı yerde yüzlerine, çatır çatır söylüyoruz. Bunun söylenmesi gereken yerlerde bu milletin evlatları, gerekeni söylüyor" diye konuştu.

MOODY'S TEPKİ

Moody's'in değerlendirmesi Türkiye'yi tanımamaktan geçtiğini belirten Zeybekci, "Açıklanan bu kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye ile not gerçekleri yansıtmıyor. Diğer taraftan ben altını çizerek şunu söylemek istiyorum bakın Türkiye'nin dış borçlarındaki dış borçlarına bağımlılığı ile ilgili yaşanan veyahut ta ortaya çıkabilecek risklerden bahsediliyor. Tam tersini söylüyorum. Dünyada şu anda finansmanın bu kadar bol olduğu faizleri eksi olduğu ve Avrupa Birliği Merkez Bankası'nın parasal genişlemeye devam ettiği yani Japonya'dan, Norveç'ten Avrupa Birliği'nden , İsviçre Merkez Bankasından eksi faizlerin söz konusu olduğu yaklaşık olarak sadece Avrupa'daki imkan ve kaynaklara baktığımız zaman 6-7 trilyon dolar civarında bir parasal likiditenin şu anda değerlendirilemediği bir ortamda ve bu ekonomik performansları göstermiş olan Türkiye'nin bu finansman dış finansman imkanlarından yararlanması ile ilgili risk var veya bununla ilgili bir sıkıntı olabilir diye bir iddia ortaya sürmüş olmak bence en hafif tabiri ile ciddiyetsizliktir. Bu Türkiye'yi iyi değerlendirememiş olmak demektir veyahut ta Türkiye'nin yaşamış olduğu ekonomi coğrafyasında bu finans piyasaları coğrafyasında Türkiye'nin imkanları, kaynakları ve gücü artı bu coğrafyadaki Türkiye'nin elde edebileceği bu piyasadan elde edebileceği imkan ve kaynakları iyi değerlendirememiş olmak gibi en azından böyle şekilde değerlendirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE TOPRAKLARI İKİ DEVLETE VERİLECEKTİ"

15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye topraklarının iki devlete verilmenin hesapları yapıldığını aktaran Zeybekci, "Bu işgal girişiminin sonunda hedeflenen şey Ermenistan ve Kürdistandı. Türkiye'nin bundan yüz yıl öncesinde çizilen o haritasındaki bu ihanet çetesi bu ruhunu ve vicdanını satmış olan hain ve onun kullandığı maşaların sebep olacağı sonuç Türkiye'nin bölünmesine kadar gidecek olan bir süreçti. Kardeş kavgasıydı, iç savaştı. Bunların sonucu olarak da şu anda Irak'ta ne oluyorsa, Suriye'de ne oldurulmaya çalışılıyorsa Türkiye'de aynı operasyona tabi edilecekti ve bunun için de hedeflenen buydu. O anlamda bu millet tarihi boyunca asla diz çökmedi ve bu millet bu hainlere de gereken cevabı verdi ve Türkiye ile ilgili bu hayaller tamamen ortadan kalkmıştır inşallah" açıklamasını yaptı.