Bakanlar Kurulu'ndan jet Demirel kararnamesi!

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğduğu yer olan Isparta İslamköy'de anıt mezar yeri olarak belirlenen Çalçatepe'de defnedilebilmesi için mevzuat gereği, Bakanlar Kurulu kararı gerekiyordu..

Bakanlar Kurulu'ndan jet Demirel kararnamesi!
Milliyet'te yer alan habere göre bu yöndeki Bakanlar Kurulu kararnamesinin hazırlandığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da cumartesi günü defni yapılacak Demirel ile ilgili bu kararnameyi jet hızıyla onayladığı öğrenildi.

Demirel için ninesinin adını taşıyan Şehriban Hatun Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Demirel'in cenazesi daha sonra anıtmezar yeri olarak belirlenen Çalçatepe'de toprağa verilecek. Törene, TBMM Başkanı Cemil çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın da katılacağı öğrenildi.

Demirel'in naaşının anıtmezar alanına gömülmesi için Bakanlar Kurulu kararnamesinin de imzalanarak Cumhurbaşkanı tarafından da onaylandığı dile getirildi.