Bakanlık 282 hileli ürünü açıkladı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 173 firmaya ait 282 parti ürünü açıkladı. Bakanlığın internet sitesinde, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.

Bakanlık 282 hileli ürünü açıkladı!
Habertürk'ün haberine göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 173 firmaya ait 282 parti ürün kamuoyuna açıklandı.

Bakanlığın internet sitesinde, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.

Listede tek tırnaklı ve domuz eti tespit edilen lokantalar da yer aldı.

Bakanlığın yayınladığı listeye ulaşmak için TIKLAYINIZ!..

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” ve bu Kanun kapsamında hazırlanan, “Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik” gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır. Bakanlığımızın yürüttüğü resmi kontroller ve firmaların otokontrol sistemlerine ek olarak bu uygulamamız ile tüketicinin sağlığı ve menfaatinin korunması, Sektörde haksız rekabetin önlenmesi, tüketiciler aracılığıyla firmalar üzerinde bir denetim mekanizması oluşturulması ve firmaların “güvenilir gıda üretimi”ne teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.'