Bakanlıktan huzurevi yangını ile ilgili açıklama

İstanbul Sultangazi'de huzurevinde çıkan yangın ile ilgili Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığından açıklama geldi. Yapılan açıklamada, huzurevi sakinlerinin tüm ihtiyaçlarının giderileceği ve binadaki hasarın giderilmesinin ardından yeniden huzurevine nakledilecekleri belirtildi.

Bakanlıktan huzurevi yangını ile ilgili açıklama
İHA'nın haberine göre Sultangazi'de huzurevinde çıkan yangının söndürülmesinin ardından yangının çıkış sebebi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yangın ile ilgili Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığından yapılan açıklamada, itfaiye ekiplerinin çalışmaları neticesinde yangının kısa sürede söndürüldüğü ve huzurevinde bulunan 86 kişinin dumandan etkilenmeden tahliye edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, huzurevinde çıkan yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtilirken, “Yaşlılarımızın, geçici süreli konaklayacakları, Bakanlığımıza bağlı 8 huzurevine nakil işlemi başlamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un konuyu yakından takip ettiği belirtilerek, tahliye edilen huzurevi sakinlerinin tüm ihtiyaçlarının giderileceği, binadaki hasarın giderilmesinin ardından kısa sürede Sultangazi Huzurevi'ne nakledileceği ifade edildi.

Öte yandan, huzurevi sakinlerinin tamamının sağlık durumunun iyi olduğunu belirtilirken, konuyla ilgili olarak idari soruşturmanın başlatıldığını ifade edildi.