Balyoz davasını onayan hâkimlere ikinci kez ihraç!

Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu, FETÖ’nün kumpas davası Balyoz’da mahkûmiyet kararlarını onayan dönemin Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyeleri olan 4’ü tutuklu, 1’i firari 5 yargıcın ihracına karar verdi.

Balyoz davasını onayan hâkimlere ikinci kez ihraç!
Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu, FETÖ’nün kumpas davaları arasında yer alan Balyoz’da mahkûmiyet kararlarını onayan dönemin Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyeleri hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Kurul, halen 4’ü tutuklu, 1’i firari 5 yargıcın ihracına karar verdi. Bu kararla, daha önce FETÖ bağlantıları nedeniyle meslekten ihraç edilen 4 hâkim ikinci kez meslekten çıkarıldı. Dönemin Daire Başkanı Ekrem Ertuğrul, darbe girişimi öncesinde emekli olmuştu. Ertuğrul, bu karar sonrasında Yargıtay üyeliği özlük haklarını da kullanamayacak.

Yeniden yargılama sonrasında aklanan Balyoz davası sanıkları, daha önce mahkûmiyet kararlarını onayan dönemin Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul ile üye hâkimler Hamza Yaman, Ahmet Toker, Fikriye Şentürk ve Abdurrahman Kavun hakkında şikâyetçi olmuştu. Ertuğrul, Yaman, Toker ve Kavun, halen FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunuyor. Fikriye Şentürk ise eski Yargıtay savcısı eşi ile birlikte halen yakalanamadı.