Banka memurunun dikkati sayesinde yakalandı!

"Terörle mücadele" bahanesiyle 21 bin lirasını aldığı kadından 30 bin lira da kredi çekmesini isteyen dolandırıcı, banka memurunun dikkati sayesinde yakalandı.

Banka memurunun dikkati sayesinde yakalandı!
Sabah'ta yer alan habere göre İstanbul Sancaktepe'de yaşayan 59 yaşındaki C.A. adlı emekli kadını 17 Temmuz sabahı cep telefonundan arayıp kendisini polis memuru olarak tanıtan bir kişi, "Hesaplarınız suç örgütünün eline geçti" yalanıyla tüm parasını çekmesini istedi.

C.A. banka hesaplarından çektiği toplam 21 bin lirayı M.M.Ş.'nin direktifleri doğrultusunda Sancaktepe'deki bir parkta bulunan çöp kutusuna bıraktı. Ertesi gün C.A.'yı aynı telefon numarasından arayan dolandırıcı, bu kez bankadan 30 bin lira kredi çekmesi gerektiğini söyledi.

C.A. en yakın banka şubesine gidip para çekme talebini iletti. Ancak kadının sürekli telefonda konuştuğunu ve telaş içinde olduğunu gören banka görevlisi durumdan şüphelenip polisi aradı. Kısa sürede bankaya ulaşan sivil polis ekipleri, işlemler için bir süre oyalanan kadını hissettirmeden takibe aldı.

C.A. içinde 30 bin lira bulunan bankadan çektiği parayı yol üzerindeki bir çöp konteynırının içine bırakınca polis düğmeye bastı. Çöpteki çantayı alan M.M.Ş. suçüstü yakalandı. Paralar tekrar C.A.'ya teslim edildi. 21 bin lira ise bulunamadı.