Bankaların rekabeti emeklilere yaradı

11.5 milyon emekliden 8.3 milyonu promosyonu cebine koyarken, bankalar zam düğmesine bastı. Ödemeyi yükselten bankalar artmaya başladı. Kampanyalar, promosyonda şimdiden 50 lira artış getirdi.

Bankaların rekabeti emeklilere yaradı
Takvim'de yer alan habere göre bankaların rekabeti emeklilere yaradı. 11.5 milyon emekliden 8.3 milyonu promosyonu cebine koyarken, bankalar zam düğmesine bastı. Promosyonu yükselten bankaların sayısı artmaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile imzalanan protokol ile 3 yıllık promosyonda taban tutarlar belirlendi. Bu kapsamda bankalar, emeklilere maaşına göre en az 300, 375, 450 lira promosyon ödemesi yapıyor. Ancak bankaların rekabeti, tutarları artırdı. Pek çok banka emeklilere ödemeyi yükseltti.

KAMPANYALAR ÇOĞALDI

Promosyon tutarını ilk artıran, Fibabanka oldu. Fibabanka; maaşını 3 yıl süre ile şubelerinden almayı taahhüt edenlere, maaşı bin liranın altındaysa 330, bin-2 bin lira arasında ise 415, 2 bin liranın üstündeyse 500 lira promosyon ödemesi yapıyor. Emeklilere maaşa göre 300, 375 ve 450 lira promosyon ödemesi yapan Türk Ekonomi Bankası (TEB) ise kredi kartından 2 adet otomatik fatura ödeme talimatı verenlere ilave 50 lira bonus veriyor. Garanti de promosyonu 50 lira artıran bankalardan. Bu ilave ödemenin tek şartı, 2 adet otomatik fatura talimatı vermek. Kampanya kapsamında, emekli maaşını Garanti'ye taşıyan emekliler, hem 450 liraya varan promosyon alırken hem de 2 adet otomatik fatura talimatı vererek 50 lira ek bonus kazanıyor. DenizBank ise emeklilere maaşına göre 450 liraya varan promosyon öderken, bankaya emekli müşteri getirenlere de kazandırıyor. Kampanya kapsamında SGK'dan emekli maaşı alanları DenizBank'a yönlendiren ve maaşını şubelerinden almalarını sağlayan müşterilere 'her emekli için 100 TL nakit' veriliyor. Yüksek promosyon içeren kampanyaların ve tutarların daha da artması beklenirken, bankalar hizmette de yarışıyor. Pek çok hizmet ücretsiz sunuluyor.

CAZİP TEKLİF DEĞERLENDİRİLECEK

SGK'nın bankalarla yaptığı protokol sayesinde emekliler daha yüksek teklifleri değerlendirebilecek. Taahhüt verip taban tutardan ödeme alan emekli, promosyonda kalan sürenin tutarını iade edip, yüksek teklif veren bankaya geçiş yapabilecek. Örneğin; emekli A bankasından 3 yıl için 375 lira ödeme aldı. 1 yıl sonra B bankası 450 lira teklif etti. Emekli, A bankasına 2 yıllık sürenin tutarı olan 250 lirayı iade edip, B bankasının 450 liralık ödemesinden yararlanabilecek.

REKABET ARTTI, EMEKLİ SEVİNDİ

Bankalar bir yandan promosyon tutarını artıran kampanyalar yapıyor, bir yandan da hizmette yarışıyor. Emeklilere, pek çok hizmet ücretsiz olarak sunuluyor.