Banu Parlak: "Müzik piyasası kurtlar sofrası"

Emrah’ın ‘Narin Yarim’ adlı şarkısıyla müzik dünyasına adım atan Banu Parlak, yine bir Emrah şarkısıyla listelere giriş yaptı. ‘Dura Dura’ parçasına cover yapan Banu Parlak, “Zirveyi hedefliyorum” diyor.

Banu Parlak: "Müzik piyasası kurtlar sofrası"
Banu Parlak'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Müzik piyasasına hızlı bir giriş yapmanız sosyal medyada takipçileriniz tarafından nasıl karşılandı?


Olumlu mesajlar aldım. Merak eden kitle tarafından nasıl karşılandığını bilmiyorum. İşin zorlukları bilinmiyor. Maddi ve manevi çok büyük bir emek gerektiriyor. Arabanın içinde şarkı söyleyerek belli konuma ulaştığımı söylüyorlar, bu sektöre girerken sosyal medyadan geldi diyerek eleştiri yapıyorlar. Yıllarca konservatuvar okuduklarını ama emeklerinin karşılığını alamadıklarını ve benim hızlı bir şekilde sektöre girip başarı elde etmemi kıskanıyorlar. Eğitim benim de önem verdiğim bir şey ama müzikte yetenek ve enerji de önemli lütfen

- Hangi taraf daha ağır basıyor sizde, sahnede şarkı okumak mı, diğeri mi?

Bu ince bir çizgi, ben de zaman zaman tıkanıyorum. Sosyal medyada şarkı söylemeye devam etsem mi diye düşünüyorum. Arabanın içinde şarkı söylemeye devam ettiğiniz de sosyal medya fenomeni olarak kalıyorsunuz. İki taraf da benim için çok değerli, sahnede şarkı söylemek benim için çok güzel bir duygu. Kesinlikle maddi bir beklentim yok.

BU KEZ SINIRLARIMI ZORLAYACAĞIM

- Kısa sürede 3. single ile artık ciddi bir şekilde ‘Ben de varım’ dediniz. Müzik piyasasında hedeflediğiniz noktalar nelerdir?


Her zaman söylediğim bir şey var. Müzik piyasasında zirveyi hedefliyorum. Müzikle iç içe olmayı seviyorum, sınırlarımı zorlayacağım ve en iyi yerlere gelene kadar gece gündüz çalışacağım.

- Genç şarkıcıların daha sonrasında oyunculuğa adım atmasını nasıl buluyorsunuz? Size teklifler var mı?

Teklifler geliyor ama şu an müzik piyasasına yöneldiğim için başarımı bu alana yönlendirmek istiyorum. Sinema veya konuk oyuncu olarak devam edebilirim. Müzik piyasasında başarı sağlayıp, tatmin olduğum zaman oyunculuğu düşünebilirim.

- Siz birçok şarkıcının eserine sosyal medyadan dolaylı olarak da olsa yaptığınız işle destek verdiniz. Peki aynı desteği siz kimlerden gördünüz?

Müzik piyasasına girerken kimseden destek almadım. İrem Derici’nin programına katıldığımda o bana en çok dedikodunu yapanlar arasında kendisinin olduğunu, beni tanıdıktan sonra ön yargılarının kalktığını ve yanlış birisi olarak düşündüğünü dile getirdi. Beni tanıdıktan sonra, eleştiri yapanların ön yargılarının kalkacağından eminim.

EŞİM DIŞINDA DESTEK GÖRMÜYORUM

- Menajerliğinizin eşiniz Okan Öztürk tarafından yapılması, müzik piyasasına olan güvensizliğinin bir göstergesi diyebilir miyiz?


Kesinlikle eşim Okan’ın desteği kadar kimse desteklerini sunmuyor. Müzik piyasasında eşimin koşturduğu kadar kimse ön plana çıkmıyor. Sahnelere çıkıyorum, müzik adına birkaç çalışmam var ama biraz daha ön plana çıktıktan sonra dışarıdan destek alabilirim.

- Keşke yapmasaydım dediğiniz neler var?

Çok büyük hatalara hayatımda yer vermedim. Hayata karşı izlenimlerim çok fazla olduğu için ders çıkarmayı bilirim ve hata yapmamaya çalışırım.

- Piyasaya girdikten sonra görmüş olduğunuz zorluklar neler oldu?

Piyasada çok fazla bir ticaret dönüyor, sivri dilli olduğumdan bunları konuşacağım. Her şey para, emeğine bakılmadan işler yapılıyor. Single çıktıktan sonra zorlu bir süreç başlıyor. Şarkı piyasaya girdikten sonra belli bir konuma ulaşması gerekiyor, bu süreçte radyo ve müzik kanallarında oynatılması zorlu bir sürece götürüyor. İnsanlar dışarıdan baktıklarında çok kolay olduğunu düşünüyorlar ama emin olsunlar ki çok zorlu bir süreç. Yani kurtlar sofrası…

- Sosyal medyada takipçileriniz evlenme kararınızı nasıl buldu?

Kadın takipçiler tarafından bir kıskançlık oldu. Erkek hayranlarım içinde bir hayal kırıklığı söz konusu oldu. Popüler olduğum dönemde kimse evleneceğimi düşünmüyordu ama hayat tek başına devam edemez. Evli olduğumu bildiklerinden dolayı farklı yaklaşım söz konusu olmuyor. Hayranlarım gerçekten beni sevdikleri için benimle birlikteler.
Konular Röportaj