Barmenin sözlerinden etkilendi Müslüman oldu

Barmenin sözlerinden etkilenen Gallerli kadın Müslüman oldu.

Barmenin sözlerinden etkilendi Müslüman oldu
Akşam'da yer alan habere göre Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatil için geldiği otelin barında tanıştığı barmenle arkadaş olup anlattıklarından etkilenen Galler uyruklu 48 yaşındaki Debbie Jayne, Müslüman oldu.

KONUŞMALARDAN ETKİLENDİ MÜSLÜMAN OLDU

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne 2 hafta önce tatil için gelen Gallerli yaşlı bakım uzmanı Debbie Jayne, konakladığı otelin barında barmenlik yapan 30 yaşındaki Mustafa Bilim ile tanıştı. Arkadaş olan ikili, İslamiyetten konuşmaya başladı. Bilim'in anlattıklarından etkilenen Jayne, Müslüman olmaya karar verdi.

Mustafa Bilim ile birlikte Fethiye Müftülüğü'ne gelen Jayne, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu'ndan ihtida belgesini aldı. Başı açık şekilde geldiği müftülükte başına eşarp bağlayan ve Kelime-i Şehadet getiren Jayne, Müslümanlığa geçti. Jayne'e İngilizce mealli Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

"ANLATTIKLARINDAN ETKİLENDİM"

Türkiye'ye üçüncü kez geldiğini anlatan Debbie Jayne, otelin barında tanıştığı Mustafa Bilim'in anlattıklarından etkilendiğini belirtti. İslamiyeti daha önce de araştırdığını aktaran Jayne, bundan böyle daha çok araştırarak gereklerini yerine getireceğini kaydetti.

"SEVGİLİM DEĞİL, ARKADAŞIM"

Barmen Mustafa Bilim ise Debbie Jayne ile sevgili değil arkadaş olduklarını söyledi. Çalıştığı otelde tanıştıklarını hatırlatan Bilim, "Ona dinimizden bahsettim. Zaten daha önceden araştırmış ve çok bilgisi vardı. Kendisi İslamiyeti seçmek isteyince müftülüğümüze başvurduk. Sağ olsunlar bize yardımcı oldular." dedi.