Barzani 'mezhep kartını' kullanacak!

Türkiye, İran ve Irak’ın attığı ortak adımlarla sıkışan Barzani, mezhep kartına sarıldı...

Barzani 'mezhep kartını' kullanacak!
Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre Irak Merkezi Hükümeti tarafından sınır kapıları, havalimanları ve petrol sahalarını teslim etmesi konusunda ültimatom verilen Barzani yönetimi mezhep kartını sahaya sürdü. Irak meclisindeki sünni milletvekilleri ve sünni aşiret liderleri Barzani’nin illegal referandumunu meşru kılma amacıyla kışkırıtılıyor. ‘Siz de sünni federal bölgeler kurun’ baskısı uygulanan aşiret liderleri ve Iraklı vekillere çeşitli vaadlerde bulunuluyor. Mossad ve CIA ajanlarının etkin rol oynadığı ikna süreci Erbil merkezli yürüyor. Yeni Şafak’a konuşan Iraklı kaynaklar, “Barzani, Sünni Türkmen ve Araplarla ‘Sünni federal bölgeler’ konusunda yoğun temaslar yürütüyor ve birçok isme ciddi tekliflerde bulunuyor. Ancak burada esas hedef, ülkeyi daha küçük parçalara bölerek İsrail’in işgaline hazır hale getirmek” açıklaması yaptı.

‘Yumuşak lokma’ planı devrede

Iraklı Türkmen milletvekili Hasan Özmen, Musul ve Kerkük’te Araplara ait bölgelerin yüzde 40’ını Barzani güçlerinin işgal ettiğini, CIA ve MOSSAD aklıyla yürütülen kirli plan dahilinde şimdi de Sünnilerin kışkırtıldığını söyledi. Özmen, “Çeşitli makam, özerk bölge ve maddi vaadler verilerek aldatılmaya çalışılan kişiler 2014 yılı haziran ayında DEAŞ tarafından yurtları işgal edildiği için Kürt bölgesine sığınan mağdur insanlar. Sayıları 1 milyonu aşan bu insanların bölgeleri 2016 yılından itibaren ABD-İsrail-Barzani ittifakı tarafından işgal edildi. Barzani ve müttefikleri öncelikle bölge bu insanların evlerine dönmesine izin vererek işgal ettiği beldelerden çekilmelidir” dedi.

Özmen şu vurguyu yaptı: “İsrail ve ABD öncelikle Siyonist koridoru inşa etmek, sonrasında ise uzun soluklu savaşların fitilini ateşlemek adına ülkemizde yoğun çaba yürütüyor. Irak’ta yeni fay hatları oluşturarak yutulabilir kıvama gelen ülkeyi İsrail eliyle yutmak istiyorlar. Enerji hatları ve Siyonist koridoru tesis etmek için ‘yumuşak lokma doktrini’ni devreye soktular. Bundan sonra da daha fazla yöntem deneyerek bu hedefe ulaşmaya çalışacaklar.”