Barzani’den PKK’ya kapı desteği

Barzani yönetiminden PYD/PKK'ya yardım eli. Afrin gündemiyle toplanan Irak Bölgesel Kürt Parlamentosu, Kuzey Irak ile PKK’nın Suriye’de işgal ettiği bölgeler arasında bulunan sınır kapılarının açık tutulmasını kararlaştırdı. Parlamento Afrin’e ulaştırılacak insani yardım ve sağlık malzemelerini gere

Barzani’den PKK’ya kapı desteği
Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre Irak’ın kuzeyinde yasa dışı referandum kararı alarak tüm uyarılara rağmen halkı sandık başına götüren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), tutumunu Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı karşısında da sürdürdü. Referandum sürecinde PKK/PYD ile birlikte hareket eden IKBY Parlamentosu, Afrin’de de terör örgütünün yanında yer aldı.

SEVKİYAT SÜRECEK

Parlamento, Zeytin Dalı Harekatı gündemi ile toplandı. Toplantıda meclis üyeleri, ABD’nin IKBY topraklarından PKK/PYD’ye 5 bin TIR silahın taşındığı sınır kapılarının açık tutulması kararı aldı. Sınır kapılarından terör örgütüne yönelik sevkiyatların da devam etmesi kararlaştırıldı. Parlamento kapıların açık tutulmasına gerekçe olarak ise Afrin’e ulaştırılacak insani yardım ve sağlık malzemelerini gösterdi.

KAPILARI DEVRETMEMİŞTİ

Referandum girişimi sonrasında Merkezi hükümet, IKBY’nin elinde bulundurduğu sınır kapılarının kontrolünün kendilerine devretmesini istemişti. Terör örgütleri ile birlikte iş tutan IKBY yönetimi özellikle Suriye sınırındaki kapıları devretmemişti.