Başbakan Davutoğlu'ndan sert ifadeler!

Başbakan Davutoğlu, güvenlik paketinde maskeyle eylemlere gidilemeyeceği düzenlemesine atıfla, ‘HDP ve CHP’nin de maskeleri düşecek’ dedi; Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’ın hesap vereceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu'ndan sert ifadeler!
Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amasya’da toplu açılış töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selayattin Demirtaş’ı çok sert sözlerle eleştirdi. Her gittiği kente isim takma geleneğini Amasya’da da sürdüren Davutoğlu, Amasya’ya da “sığınak şehir” ismini vererek, “Ne zaman milletimizin başı derde düşmüşse, Amasya’ya sığınılmış ve milletimiz kendi kararını tarihe yansıtmıştır” dedi. Davutoğlu özetle şunları söyledi:

* FETRET İSTEYENLER: Vandallar, teröristler, şehirlerimizde fetret yaşatmak istediler. HDP ve CHP, 2015 seçimleri öncesinde fetretin önünü açmak istediler. Bu tahrikler neticesinde 33 vatandaşımız, iki polisimiz şehit oldu.

* SEMBOL İKİ İSİM: Şehitlerimizden birisi Hüseyin Hatipoğlu, Amasyalı. Onun Yaren’i 2 yaşında yetim kaldı. Amasyalılar gurur duyabilirsiniz, o şehidin annesini, babasını, eşini aradığımda duyduğum sözler, gördüğüm metanet... Allah ailesinden razı olsun. Diyarbakırlı 16 yaşındaki Yasin Börü kardeşimiz de şehit edildi. Oynanan oyuna karşı sembol iki isim. Biri Türk, biri Kürt. Ama bu hainlerin elinde şehadet şerbetini tattıkları gibi eminim ahrette de omuz omuza şehitlerle haşr olacaklar. Demirtaş’ın da Kılıçdaroğlu’nun da hesap verme vaktidir. Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Türk’e kırdırmak isteyenlere izin vermeyeceğiz.

* YOK ÖYLE YAĞMA: Çözüm sürecinden bizim anladığımız, Ferhat ile Şirin’in aşkını bütün ülkeye hâkim kılmaktır. Türkiye otoriterleşiyor, polis devleti oluyor denmeye başladı. Yasin Börü’nün, Hüseyin Hatipoğlu’nun hunharca katledilmesine neden sessiz kaldınız. Kamu düzeni söz konusu olduğunda her türlü kararı hiç çekinmeden alacağız. Bin 122 binayı yaktılar, fikir özgürlüğünü yok ederek kendileri dışında düşünenleri 3. kattan attılar. Şimdi biz bunları engellemek için tedbir aldığımızda seslerini yükseltecekler. Yok öyle yağma. 

* MASKELERİ DÜŞTÜ: Nur yüzünüzü görüyorum. Ama hiçbirinizin yüzünde maske görmüyorum. Neden maske takmadınız? Burada da toplantı ve gösteri hakkı kullanılıyor. Çünkü siz buraya suç işlemeye gelmediniz. Maske takıp sağa sola ateş edenler özgürlük mü kullanıyorlar. Kimse gösteri hakkını kullanırken, kimse maske takmayacak diyoruz. Böylece HDP’nin de CHP’nin de maskelerini indiriyoruz. Çünkü onlar Vandalları da maske takarak sokağa sürüklüyorlar. 

* ESAD’IMA DOKUNMAYIN DİYOR: Kobani konusundaki maskeler de indi. 3.5 yıldır Esad’ın uçakları bombaladı, insanları öldürdü. Türkmenleri, Arapları, Kürtleri bombaladı. Kılıçdaroğlu’ndan bir Merhamet çağrısı duydunuz mu, bir tavır gördünüz mü? Aksine en yakın adamlarını Esad’ı neredeyse tebrik edercesine gönderdi. Şimdi çıkıyor ve diyor ki, sadece Kobani’ye dönük olarak bir tezkere çıkaralım. Demek istiyor ki; ‘Esadıma dokunmayın, sadece IŞİD’e dokunun.’ Kılıçdaroğlu’nun ahlakı da mantığı da bu kadar. Çünkü bu topraklara ekilen merhamet tohumumu bilmez. Onun bildiği tek şey CHP geleneğinden gelen baskıcı, diktacı rejimdir. İftira edenlere söylüyorum, Esed zalimini de IŞİD zaliminide en güçlü ifadelerle laneliyoruz. Kılıçdaroğlu ve Demirtaş, sadece Kürtleri korumak için girelim diyor. Türkmenleri koruyalım dediğinde girmeyelim diyor.

Balkondan seslendi

Davutoğlu, Amasya’dan ayrılıp Merzifon Havaalanı’na giderken Suluova ilçesinde yolunu kesen vatandaşlarla sohbet etti. Kalabalığın artması üzerine Suluovalı olan Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek’in baba evinin merdivenlerinden vatandaşlara hitap etti. İpek’in ailesini de ziyaret eden Davutoğlu, İpek’in gençlik fotoğraflarına baktı.

Akil İnsanlarla görüşecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün çözüm sürecine yönelik olarak Akil İnsanlar Heyeti temsilcileri ile İstanbul’da görüşecek. Görüşmede çözüm sürecine ilişkin olarak bundan sonra atılması gereken adımlar ile, akil insanlara da aktif görev verilmesi konuları masaya yatırılacak.

Bugünkü toplantıda çerçeve metnin uygulanabilirliğine ilişkin olarak atılması gereken adımlar ile akil insanlara aktif görev verilmesi konularının masaya yatırılması bekleniyor. Bu doğrultuda akil insanları temsilen bir grubun İmralı ve Kandil’de temaslar gerçekleştirme olasılığı da masadaki konular arasında yer alıyor. Akil insanların Kobani gerilimiyle yaşanan olaylarda tarafların kullandığı dilin çözüm sürecine olumsuz etkileyebileceği endişesini de gündeme getirebileceği ifade ediliyor.

‘Sekreterya oluşturulmalı’

Bugünkü toplantıya katılmayacak olan, ancak çözüm sürecinin diğer tarafı HDP ise, çözüm sürecine ilişkin olarak sekreteryanın oluşturulmasını, müzakere heyetinin, akil insanların temsilcilerini de içine alacak şekilde genişletilmesi görüşünü savunduğu ifade ediliyor.