Başbakan Erdoğan AYM'ye başvurdu!..

Başbakan, sosyal medyada kendisi ve ailesini hedef alan hak ihlalleri hakkındaki mahkeme kararlarının uygulanmamasını AYM'ye taşıdı.

Başbakan Erdoğan AYM'ye başvurdu!..
Sabah'ın haberine göre Başbakan Tayyip Erdoğan, sosyal medya organlarında kendisi ve ailesine karşı yapılan temel insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılmasına yönelik verilen mahkeme kararlarının uygulanmaması nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Başvuruda, yargı kararlarına olan güveninin ağır şekilde zedelenmesinden kaynaklanan manevi zararlar gözetilerek, 50 bin lira manevi tazminat talebinde bulunuldu. Yasadışı dinlemeye maruz bırakılarak özel hayatın gizliliği ve haberleşme hürriyetinin ihlal edildiği belirtilen dilekçede, mahkemelerin verdiği kararların büyük kısmının uygulanamadığı ve infaz edilemediği vurgulandı. Başvuruda, "Müvekkil ve ailesine karşı yapılan 'temel insan hakları' ihlallerinin ortadan kaldırılmasına yönelik verilen mahkeme kararlarının uygulanmadığı ve dolayısıyla hak ihlalinin devam ettiği açıktır. Bu nedenle mahkeme kararlarının uygulanmasına yönelik olarak Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapmak zorunluluğu hasıl olmuştur" denildi.

Dilekçede; Emre Uslu'nun kendisine ait Twitter hesabından montaj ses kaydını retweet ederek yaklaşık 400 bin takipçisine duyurduğu aktarılırken, Önder Aytaç ve Mehmet Baransu'nun da benzer paylaşımlarda bulunduğu vurgulandı.