Başbakan Yardımcısı Şimşek: "Zeytin Dalı harekatının ekonomiye etkisi sınırlı"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Operasyon meşru.Piyasalara mesajım bunun bütçeye ekonomiye etkisi son derece sınırlı; bütçemiz güçlü mali alanımız çok" dedi. Operasyon kısa sürecek" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten flaş açıklamalar
Milliyet'te yer alan habere göre Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine destekli kredi garanti uygulaması kapsamında yeni kefalet limiti tahsisine ilişkin Hazine Müsteşarlığı ile Kredi Garanti Fonu AŞ arasında imzalanan protokol törenine katıldı.Şimşek, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin üreten kapasiteyi ve ihracatı artırması gerektiğinin altını çizerek, KGF kredilerinde önümüzdeki dönemde gerçekleşen geri dönüşleri tekrar kredi olarak kullandıracaklarını bildirdi.

YATIRIMCILAR RAHAT OLSUN

Zeytin Dalı harekatının ekonomiyi nasıl etkileceği merak konusuydu. Harekatla ilgili  açıklama yapan Şimşek, "Türkiye'nin terörle mücadelede yeni bir safhada ve Suriye'ye yönelik dar kapsamlı operasyonu bu çerçevede değerlendirmek lazım. Türkiye kendi ulusal güvenliğine yönelen bu tehdidi minimize etmek için adım atıyor, bir maceraya girmiyor" dedi.

Operasyonun bütçeye ve ekonomiye etkisinin sınırlı olacağını söyleyen Şimşek, "Yatırımcı rahat olsun,  operasyon meşru. Piyasalara mesajım bunun bütçeye ekonomiye etkisi son derece sınırlı; bütçemiz güçlü mali alanımız çok ve inşallah kısa sürecek bir operasyon" diye konuştu.

Şimşek, Kredi Garanti Fonu protokolünün 55 milyar TL kefalet limitini kapsayacağını açıkladı. Ankara'da KGF protokolü imza töreninde konuşan Şimşek, "Biz imalat sanayisi yatırımlarını önceliklendirdik. Dolayısıyla bu 55 milyar liranın 25 milyar lirası imalat sanayisi yatırımı. 15 milyar lirası da ihracatçıya. Dolayısıyla en az üçte ikisi imalat ve ihracat yatırımlarına. Bu ikisi çok önemli. Çünkü Türkiye'nin üretken kapasitesini artırması çok önemli. Bir anlamda biz yeni kefalet limitinin üçte ikisini üretene, yatırım yapana tahsis etmiş oluyoruz. KGF oldukça etkin bir şekilde çalışıyor. Önümüzdeki dönemde geri dönüşleri de tekrar kullandıracağız" dedi.

KGF DESTEKLERİNDE YENİ DÖNEM

Hazine ve KGF arasında bugün imzalanan protokol ile birlikte, yeni kefalet limiti tahsis ediliyor. Protokol ile KGF desteklerinde ödemesiz dönemler de uzatılıyor.