Başbakan Yıldırım: "1 dolarlık paçavraya döndüler"

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ ile mücadelede önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Yıldırım: "1 dolarlık paçavraya döndüler"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre muhalefetin FETÖ'nün siyasi ayağı ile mücadele edilmiyor eleştirilerine Yıldırım, "Türk siyasi tarihine 1966'dan beri bakın bu örgütle mücadele edilen iki dönem vardır. Birisi rahmetli Necmettin Erbakan diğeri ise Recep Tayyip Erdoğan dönemidir" cevabını verdi. Yıldırım "Tarihin gördüğü en erdemli milletin karşısında 1 dolarlık paçavraya döndüler" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, SETA'da "Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu"nda konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"15 Temmuz'da da yine Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber Gazi Meclis'in özel oturumunda beraber olacağız.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da darbe yaşamayan bir kişi yok maalesef. Umut ediyorum, 15 Temmuz 2016'dan sonra dünyaya gelen yurttaşlarımız bir daha böyle acı olay yaşamaz.

Tarihin gördüğü en erdemli milletin karşısında 1 dolarlık paçavraya döndüler. 1 dolara inançlarını, göğüslerindeki bayrağı ve milleti sattılar. Tek bir FETÖ'cü kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecektir.

Umut ediyorum ki 15 Temmuz 2016'dan sonra dünyaya gelen yavrularımız bir daha böyle acı olaylar yaşamasın. Nasıl terör örgütlerinin iyisi kötüsü yoksa darbenin de iyisi kötüsü olmaz. Ama Türkiye bu toprakların şimdiye kadar gördüğü en vahşi, en hain darbe girişimiyle karşılaştı 15 Temmuz'da

Hiçbir devlet kendisine sadakat göstermeyenlerle çalışamaz, bu genel bir kuraldır. İki Almanya birleştiği zaman, bir gecede Almanya 500 bin devlet çalışanını kapının önüne koydu, kimse Almanya'ya 'niye böyle yaptın?' demedi.

"Bu akıl tutulmasıdır"

Ana muhalefetin, adalet adı altında FETÖ'cüleri masum gösterme çabalarına bugünlerde milletçe şahit oluyoruz. 15 Temmuz'u kontrollü darbe diye niteleyenler baktı ki tutmadı, tornistan yaptı, şimdi 20 temmuz darbesi diye bir şey icat etti. Bu akıl tutulmasıdır.

FETÖ'nün siyasi ayağı ile mücadele

KHK ile FETÖ mensubu olduğu belirlenenler kamudan uzaklaştırıldı. TSK'ya sızmış örgütün elamanları büyük oranda tasfiye edildi. Bu kararlı mücadele ilerleyen süreçte de devam edecek. Genellikle siyasi ayağı ne oldu diye soruyorlar. Türk siyasi tarihine 1966'dan beri bakın bu örgütle mücadele edilen iki dönem vardır. Birisi rahmetli Necmettin Erbakan diğeri ise Recep Tayyip Erdoğan dönemidir. Bu mücadelede atılacak adımlar vardır ve kararlılıkla devam edecektir. Bu mücadelede inancınızı kaybetmeyin ve bize destek vermeye devam edin.

İtiraz başvuruları 17 Temmuz'da

OHAL ile kamudan çıkarılanlar için yeni bir düzenleme ile itiraz yolunu açtık. OHAL İnceleme Komisyonu kurduk 17 Temmuz'da itirazları kabul etmeye başlayacak."