Başbakan Yıldırım Rusya yolcusu

Başbakan Binali Yıldırım bugün Moskova’ya gidiyor. Yıldırım’ın ajandasında, vizelerin kaldırılması, TL-Ruble ile alışveriş planı, Türkiye’nin Sanghay İşbirliği Örgütü’ne üyeliği, Suriye ve Irak’taki gelişmeler ile terörle mücadele, savunma ve enerji işbirliği, ticarette 100 milyar dolar hedefi var.

Başbakan Yıldırım Rusya yolcusu
Yeni Şafak'tan Ayfer Mallı'nın haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ağustos ayındaki St. Petersburg ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ekim ayındaki İstanbul ziyaretlerinin ardından bu defa Başbakan Binali Yıldırım bugün Moskova'ya gidiyor.

SAVUNMADA İŞBİRLİĞİ

Yıldırım'ın ajandasında, vizelerin kaldırılması, TL-Ruble ile alışveriş, Türkiye'nin Shangay İşbirliği Örgütü'ne üyeliği, Suriye ve Irak'taki gelişmeler ile terörle mücadele, savunma ve enerji işbirliği, ticarette 100 milyar dolar hedef var. Yıldırım, 65. Hükümetin kurulmasından sonra teamüller gereği KKTC ve Azerbaycan'ı ziyaret etmişti.

MEDVEDEV'İ ARAMIŞTI

Bu ziyaretlerin ardından ilk yurt dışı gezisini Rusya'ya gerçekleştirecek olan Yıldırım, Başbakan Medvedev tarafından ağırlanacak. Yıldırım, başkanı olduğu Birleşik Rusya Partisi'nin oyların yüzde 55'ini kazanarak elde ettiği başarıdan dolayı Medvedev'i arayarak kutlamıştı.

Ruble ve TL ile ticaret masada

Bunların yanı sıra, Türk Akımı konusundaki mutabakatın ardından yürütülecek çalışmalar, stratejik yatırım olan Akkuyu Nükleer Santrali'ne ilişkin adımlar, doğalgazda indirim, savunmada işbirliğinin ilerletilmesi değerlendirilmesi ve başta Suriye ve Irak'taki durum olmak üzere bölgesel konular da görüşülecek başlıklar arasında yer alıyor. Putin tarafından da kabul edilmesi beklenen Yıldırım, Moskova ziyaretinin ardından Çarşamba günü Tataristan'a geçecek.