Başbakan Yıldırım sınırda harekatı denetledi

Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı’nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu’nun Hatay’daki harekat merkezini ziyaret etti. Yıldırım, “Mesele vatandaşımızın can ve mal güvenliği olursa gerisi teferruattır. Arkalarında kim olursa olsun bizim için fark etmez” dedi.

Başbakan Yıldırım sınırda harekatı denetledi
Yeni Şafak'ın haberine göre Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı’nın sevk ve idaresinden sorumlu 2. Ordu’nun Hatay’daki harekât merkezini ziyaret etti. Burada 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve diğer askeri yetkililerden bilgi alan Yıldırım’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da eşlik etti. Askerlere hitap eden Yıldırım, “Bu harekâtla ilgili bazı ülkelerden gelen yorumlar ve rahatsız edici beyanatların hiç ama hiç önemi yok. Mesele vatandaşımızın can ve mal güvenliği olursa, mesele hudutlarımızın emniyeti olursa, mesele terör örgütünün ülkemize ve milletimize düşmanca faaliyetleri olursa gerisi teferruattır. Arkalarında kim olursa olsun bizim için fark etmez” dedi. Ardından Kilis’e geçen Başbakan Yıldırım, Valilik ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada da Batı ülkelerine seslendi.

EĞER MÜTTEFİK KALACAKSAK ...

Yıldırım şunları kaydetti: “Müttefik diye düşündüğümüz bazı ülkelerin bu terör örgütleriyle iş tutuyor olması milletimizi ve bizi ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Bugün atılan füzelerin atılan roketlerin nereden geldiğini çok iyi biliyoruz. Onun için dost bildiğimiz bu ülkelere bu vesileyle bir kez daha buradan diyoruz ki, terör örgütleriyle düşüp kalkmaktan vazgeçin. Devletler, devletlerle iş yapar. Bize karşı bu karalama kampanyası yapanlara itibar edenlere bir çift sözümüz var; NATO’da müttefikimizsiniz ve çeşitli alanlarda birlikte çalışıyoruz. Eğer bu ittifaklık devam edecekse çapulcuların sözüne itibar etmeyeceksiniz, Aksi halde Türk Devleti olarak gereken tedbirleri alırız.“

Başbakan Yıldırım sınırda harekatı denetledi


Başbakan Yıldırım, PKK’nın Reyhanlı’ya yönelik roketli saldırılarında hayatını kaybeden 4 kişi için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.